Σφυγμός, βαθμοί και… Μάρκο

Μπορεί να έδειχνε κουραστικό εδώ και πόσο καιρό να αναγάγουμε το κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ σε «τελικό», όμως η αλήθεια για την Ένωση είναι πως η κατάσταση έτσι είχε. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σπαταλήσει τις διαδοχικές ευκαιρίες που τους είχαν παρουσιαστεί για ανάκαμψη και απέναντι στην Ξάνθη, άλλο περιθώριο δεν υπήρχε. Σε περίπτωση που ερχόταν ένα νέο στραβοπάτημα, οι εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες για τον Δικέφαλο.

Ωστόσο, έστω και αργά, η ΑΕΚ βρήκε σφυγμό. Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες και παράλληλα στις καλές εμφανίσεις, θυμίζοντας πως παρά το αγωνιστικό «ναυάγιο» του προηγούμενου διαστήματος, διαθέτει μια ομάδα με μονάδες, ποιότητα και με αγωνιστικό πλάνο. Που για μια σειρά από λόγους, αδυνατούσε να βγάλει στο γήπεδο το διάστημα που προηγήθηκε.


Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου να είναι η διάρκεια που είχε. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ένταση και στα 90 λεπτά, πάλεψαν για κάθε μάχη, δημιούργησαν φάσεις, σκόραραν. Έκαναν όλα εκείνα που έλειψαν από τα προηγούμενα παιχνίδια και που όπως φάνηκε, εξακολουθούν να υπάρχουν στο ρεπερτόριό τους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει πράγματα στην ενδεκάδα, με πρώτο το να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Μάρκο Λιβάγια. Μια κίνηση σωστή κατά τη γνώμη μου, αφού εδώ και καιρό ο Κροάτης φορ ήταν σκιά του εαυτού του. Κάτι που ισχύει και για τον Μάνταλο. Ωστόσο δεν μπορούσαν να μείνουν εκτός… όλοι.

Ο Λιβάγια ήταν ένα από τα μεγάλα κέρδη της ΑΕΚ στο ματς με την Ξάνθη. Ο 24χρονος φορ μπήκε στο ματς και έμοιαζε αφηνιασμένος. Ένα ψαλιδάκι που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, μια «οβίδα» στο δοκάρι της Ξάνθης και ένα γκολ με την υπογραφή του. Ενώ ακόμα καλύτερα ήταν τα όσα είπε μετά το ματς, με τις δηλώσεις του Κροάτη άσου να φανερώνουν και την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή με σπάνια αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Η ΑΕΚ αντέδρασε λοιπόν έστω και αργά. Βρήκε ξανά την ηρεμία της, ανέδειξε πρωταγωνιστές, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου της. Πλέον, το μυαλό πάει στο ματς που ακολουθεί με τη Λαμία ώστε όλο αυτό να αποκτήσει μια συνέχεια και βήμα-βήμα, η Ένωση να μπει ξανά στις σωστές αγωνιστικές ράγες.

Υγ: Οι δύο αποφάσεις του βοηθού Ακρίβου είναι για… όσκαρ. Ο Μάνταλος ανακόπτεται αρχικά σε θέση οφσάιντ, έχοντας φύγει από κανονική θέση για να βρεθεί απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης σε μια φάση που φαινόταν καθαρά ακόμα και από την εξέδρα, ενώ λίγα λεπτά μετά ο αρχηγός της ΑΕΚ αναγκάζεται ξανά να σταματήσει την προσπάθειά του, ευρισκόμενος πίσω από… δύο παίκτες της Ξάνθης! Γίγαντας…

Πηγή: www.to10.gr