Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή», φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο που δημοσιεύει η «Καθημερινή» είναι από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στην ταράτσα του κτιρίου.
Πρόκειται για το σκουρόχρωμο Opel που βρέθηκε τη Δευτέρα αρκετές ώρες μετά την επίθεση καμένο στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.
Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι επιβάτες του, πιθανότατα τρεις τον αριθμό, το εγκατέλειψαν και το πυρπόλησαν στην οδό Αρκάδων στις 02:00 τα ξημερώματα, περίπου 10 με 15 λεπτά από τη στιγμή που ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Το καμένο όχημα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και ερευνάται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Οι δράστες καθώς και η ομάδα υποστήριξης του τρομοκρατικού χτυπήματος εκτιμάται από τις Αρχές πως ήταν  5-7 άτομα.
Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τέσσερα άτομα που φέρεται να έχουν εμπλοκή με τη νέα γενιά τρομοκρατών αλλά ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Δύο από αυτά τα πρόσωπα, είναι οι αποκαλούμενοι «ξανθός» και «σγουρομάλλης καθώς τα μόνα πραγματικά στοιχεία που έχουν οι Αρχές γι΄ αυτούς είναι οι φωτογραφίες τους ενώ εικάζουν ότι μπορεί να είχαν ή και να διατηρούν ακόμη σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις που ενδεχομένως παραμένουν ενεργές. Υπενθυμίζεται οι πλαστές ταυτότητες των δύο ανδρών είχαν εντοπιστεί το 2017 σε διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Όλα δείχνουν «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες, η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε αλλά και το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έμειναν πολλά στοιχεία μετά την έκρηξη προς αξιοποίηση από τις Αρχές, δείχνουν ότι το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό» και ότι οι δράστες ήταν έμπειροι.
Επίσης, το χτύπημα που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που είχε γίνει στο Εφετείο πριν από ένα χρόνο με την αντιτρομοκρατική να έχει κάθε λόγο να πιθανολογεί ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από την κατασκευή της.