Βόμβα στον ΣΚΑΪ : Πού στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Σε δύο γνώριμα στην αντιτρομοκρατική πρόσωπα, αλλά ακόμα αταυτοποίητα στρέφονται οι έρευνες για τους δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 2:37 τα ξημερώματα τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.
 Οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως «επαγγελματική» την ισχυρότατη έκρηξη -η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου- και θεωρούν βέβαιο οι δράστες πρέπει να είχαν μελετήσει το σημείο, καθώς και την κίνηση που υπάρχει γύρω από αυτό συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, καθώς τοποθέτησαν τη βόμβα σε σημείο όπου δεν θα γίνονταν αντιληπτοί και ταυτόχρονα θα προκαλούσαν τις μεγαλύτερες δυνατές καταστροφές.
Η αντιτρομοκρατική εξετάζει επίσης υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για το πώς έδρασαν οι τρομοκράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εκτιμάται πως ήταν 5-7 άτομα, έφθασαν στο σημείο με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, άφησαν την βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε έναν σάκο και εν συνεχεία εξαφανίστηκαν.
Λίγη ώρα πριν την έκρηξη, άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ιστοσελίδα από εμφανή τηλεφωνικό αριθμό και προειδοποιούσε για την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας μάλιστα αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Έτσι και έγινε. Στις 2:37 πραγματοποιήθηκε ισχυρότατη έκρηξη η οποία προκάλεσε ζημιές σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.
Κάτι που άλλο αναφέρουν με σιγουριά οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είναι ότι οι δράστες επιθυμούσαν να ισοπεδώσουν το κτίριο, κάτι που τεκμαίρεται από την ποσότητα των εκρηκτικών που είχαν βάλει στον σάκο. Η βόμβα αποτελούνταν από 7 έως 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα μαζί με νιτρικό αμμώνιο και ΤΝΤ.
Ένα ακόμα στοιχείο που έχει σημασία είναι η άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. μετά την προειδοποίηση των δραστών.Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται σχετικά με τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών, είναι να προσέγγισαν το σημείο από υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην περίφραξη του κτιρίου και στη συνέχεια μαζί με συνεργό του να απομακρύνθηκαν από περιβάλλοντα χώρο.
Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.
Σε τέσσερα σκιώδη άτομα που εμπλέκονται στην δράση της νεοτρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια αλλά δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί στρέφονται, μεταξύ άλλων, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Δύο από τα πρόσωπα που εξετάζονται είναι οι αποκαλούμενοι «Ξανθός» και «Σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Στις ταυτότητες αναγράφονταν τα ψεύτικα ονοματεπώνυμα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης». 
Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, οι Αρχές – εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες – φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Μέλη της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα από την έκρηξη της βόμβας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.