Πώς να κρατήσω ζεστό το μωρό χωρίς κουβέρτες;

Σε γενικές γραμμές, είναι πιο ασφαλές να μην χρησιμοποιείτε καλύμματα στην κούνια του μωρού, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση ή ασφυξία. Ένα ειδικό σκουφάκι για μωρά και φορμάκια σε στιλ πιτζάμες για να καλύπτονται οι πατούσες του είναι καλές επιλογές. Τα επίπεδα ρούχων είναι σωστή επιλογή γιατί μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε αν χρειαστεί. Οι κουβέρτες που φοριούνται και δεν μπλέκονται στο σώμα του είναι επίσης μία λύση.


Αν και πολλοί το πιστεύουν, τα μωρά δεν χρειάζονται περισσότερα ρούχα από τους ενήλικες. Σε μία κανονική θερμοκρασία δωματίου, το παιδί χρειάζεται να φορά περίπου ό,τι και εσείς. Αποφύγετε τους ανεμιστήρες ή τις σόμπες, ειδικά αν το μωρό έχει ξεκινήσει να μπουσουλάει. Για να ζεστάνετε τα κρύα σεντόνια, βάλτε ένα μπιμπερό με καυτό νερό ή θερμοφόρα αρκετή ώρα πριν τον ύπνο του. Απλά μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε όταν βάλετε το παιδί στην κούνια.

Αν ανησυχείτε ότι το παιδί δεν είναι αρκετά ζεστό, βάλτε ένα ρούχο παραπάνω αν βλέπετε ότι τα άκρα του είναι κρύα και το σώμα ζεστό. Αν βλέπετε ότι είναι ιδρωμένο, αφαιρέστε μερικά ρούχα ή αλλάξτε αυτό που φορά για να πάρει αέρα το δερματάκι του.