Ο Μάρκο είναι παλικάρι…

Η ΑΕΚ αρκετή ώρα πριν το παιχνίδι γνωστοποιεί τη σύνθεση με την οποία ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Ο Λιβάια δεν είναι στους 11 και ξαφνικά ξεκινούν θεωρίες συνομωσίας και παραφιλολογίες για μηνύματα του προπονητή προς τον παίκτη…

Το ρολόι σημαδεύει το 65′ και ο Ουζουνίδης τον ρίχνει στο ματς αντί του Μπογέ. Στο 68′ με γυριστό βολέ αναγκάζει τον Ζίφκοβιτς να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 70′ με… φωτοβολίδα ευθείας βολής σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πρώτα του λεπτά στον αγωνιστικό χώρο αποδεικνύουν πόσο… ξενερωμένος είναι! Ο Κροάτης παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Τρώει ξύλο αλλά δεν «απαντά». Και στο 90′ με μία ενέργεια που είναι για highlight τηλεοπτικής εκπομπής, με μία ντρίμπλα όνειρο, μία προσποίηση για… όσκαρ και ένα τελείωμα γεμάτο ηδονή, βάζει τίτλους τέλους στο ματς.

Όμως δεν πανηγυρίζει. Πάει μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες. Και εκεί ξεφυσάει και βγάζει από μέσα του όλη την ένταση όλο του προηγούμενου διαστήματος. Το χάδι που δέχεται από το ball-boy της ΑΕΚ κάνει ακόμα πιο όμορφη την εικόνα.

Ο Μάρκο είναι ένα παιδί με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έχει εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Είναι αντιδραστικός. Δεν γουστάρει να τρώει ξύλο. Για αυτό και σε πολλά ματς που έχει έρθει από τον πάγκο, έχει κάνει τόσο μεγάλη διαφορά. Θυμηθείτε το περσινό με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα…

Ο Λιβάια πλήρωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το «έγκλημα» που έκανε στο τέλος του αγώνα με τη Βίντι. Εκεί όπου έπαιξε ξύλο με τον Λάζοβιτς και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές για την αποβολή του.

Τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τα περίμενε πως και πως. Και ήρθε εκείνη η στιγμή και του γκρέμισε τα όνειρα. Ονειρευόταν πως μέσω της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα άνοιγε ξανά τις πόρτες των μεγάλων πρωταθλημάτων και τα έκανε μούσκεμα. Μετάνιωνε πικρά κάθε στιγμή.

Ήρθε μετά η ήττα στο Αγρίνιο. Και ακολούθησε και το «λάθος» που υποχρέωσε επί της ουσίας την ΑΕΚ σε ήττα στο ματς με τον Άγιαξ. Αποβολή και τέλος το σεντόνι…

Όλες τις προηγούμενες μέρες ο Κροάτης ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Ουζουνίδης μίλησε μαζί του. Αποφάσισε να τον προφυλάξει. Και η απόφασή του ήταν σωστή. Μετά από καιρό μάλιστα ήταν η πρώτη αλλαγή που έκανε και του βγήκε τόσο πολύ!

Η αντίδραση του Λιβάια μετά το γκολ τα λέει όλα. Και ακόμα πιο ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του. Ο Κροάτης είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη. Ο ίδιος έχει ανάγκη την ΑΕΚ. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχει «καθαρό» μυαλό. Όλα τα άλλα θα έρθουν…

ΥΓ: Ο Κονέ χαρακτήρισε τον επιθετικό της ΑΕΚ ως τον πιο ποιοτικό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά γιατί να ακούσεις τώρα τον Κονέ; Που ξέρει; Εδώ ο άλλος από την εξέδρα είδε τα παραπανίσια του κιλά.