Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 και οι Αρκάδες κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Τρίπολης κυριάρχησε στο ματς και θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ, καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και γνώρισε την ήττα.


Το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό, ωστόσο μετά το εικοσάλεπτο ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε ρυθμούς και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσαν την αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού και βρήκαν τρόπους για ν’ απειλήσουν την εστία των Βοιωτών.


Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι Αρκάδες δημιούργαν ευκαιρίες κα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν τα κατάφεραν. Από τη μία πλευρά η αστοχία των φιλοξενούμενων και από την άλλη οι καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού Μπάγιτς δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίσουν στα πρώτα 45 λεπτά.

Η αποβολή του Σαβαντογκό

Η ομάδα της Τρίπολης ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μια καλή στιγμή με τον Μανιά στο 49’ αλλά ο σέντερ φορ του Αστέρα δεν έκανε καλό τελείωμα. Στο ίδιο λεπτό πάντως ανατράπηκε η αριθμητική ισορροπία καθώς ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σαβαντογκό. Ο παίκτης των Βοιωτών πάτησε τον Πασαλίδη και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, ψάχνοντας το γκολ την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διαχειριστούν το ματς παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

Βρήκε δίχτυα ο Τόνσο

Η υπεροχή του Αστέρα ήταν ξεκάθαρη και οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν την μια φάση μετά την άλλη στην εστία του Μπάγιτς. Η κυριαρχία των Αρκάδων «καρποφόρησε» στο 64’ όταν ο Τόνσο έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αστέρας έψαξε μάλιστα και το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς, ενώ μετά το 75΄ ο Λεβαδειακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να απειλήσει την εστία του Αστέρα, χωρίς όμως επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τελικά τα τέρματα τους με τον Φερνάντεζ στο 90’.

Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Χατζηλάμπρος (55’ Βήχος), Ζησόπουλος, Όμο, Νανγκίς (72’ Μητρόπουλος), Καραχάλιος, Μαρκόφσκι, Στανόγιεβιτς (77’Ιωαννίδης), Σαβαντογκό.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας (57’ Στυλιανίδης), Καλτσάς (81’ Φερνάντεζ), Μουνάφο, Κώτσιρας, Τόνσο (92′ Ορτέγκα), Μανιάς.