Μητσοτάκης : Η τρομοκρατία γεννιέται στα λόγια του ακραίου διχασμού

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού».

Στις εκλογές που έρχονται θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του ΣΚΑΪ.
«Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση. Στρατηγική αντίθετη στις αντιλήψεις και τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών που σας είχαν ψηφίσει. Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η στοχοποίηση των ΜΜΕ. Το κάνετε με συνέπεια όλοι. Στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ και από κανέναν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης».
Έχετε καταγγείλει, πρόσθεσε, πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους.
«Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε κάποιες  γιάφκες συνωμοτών κατά της δημοκρατίας, γεννιέται όμως στα λόγια ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους. Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα  ανοχής στη βία.  Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα».
Δεν χρειάζεται να πω εδώ ξανά για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας, τόνισε,  που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με την ανοχή και συχνά την ενθάρρυνση της Κυβέρνησής σας. «Για τους Ρουβίκωνες και τους τραμπούκους στα πανεπιστήμια. Γιατί, κύριοι της συμπολίτευσης, από καιρό σας έχω προειδοποιήσει: Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν, μετά, σε καλάσνικοφ και βόμβες. Όταν, συνεπώς, δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας,  τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της.  Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται «αγωνιστές» ή, απλώς, «παιδιά», τότε αποκτούν άλλοθι και οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα και αντιλήψεις, τότε διευκολύνεται η δουλειά των κουκουλοφόρων. Και όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, αλλά οι συλλήψεις όλο και μειώνονται, τότε η ανομία γιγαντώνεται».

Η κυβέρνηση έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και μίλησε για την «κυβέρνηση των φόρων, των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για ότι αυτοί συμβολίζουν. Τους κομματικούς διορισμούς και την αλαζονεία», είπε μεταξύ άλλων.
Μιλώντας για τα θέματα της Οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «παγιδέψατε τη χώρα σε έναν νέο κύκλο λιτότητας. Διαλύστε τη μεσαία τάξη. Ο κύκλος της παρακμής σας λήγει αλλά οι Έλληνες θα σας θυμούνται για πέντε λέξεις» είπε για να προσθέσει:
«Ψέμα, φτώχεια γιατί κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους, φόροι γιατί  γονατίσατε τους πολίτες με την υπερφορολόγηση, φόβος γιατί γεμίσατε  με ανασφάλεια την καθημερινότητα των πολιτών από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια  και σκάνδαλα».
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης,  γιατί ξεπερνά τους στόχους που έχει θέσει για τα πλεονάσματα. «Αναγκάσετε τους Έλληνες να πληρώσουν 4,2 δις ευρώ περισσότερα από αυτά που χρειαζόντουσαν  για να πετύχετε τους στόχους σας. Οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων στην εφορεία έχουν ξεπεράσει τα 103 δις. ευρώ. Κάποιοι δεν μπορούν να ρυθμίσουν  τα χρέη τους».
Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούνται κάποιοι έναντι κάποιων άλλων. Αδικούνται όλοι. Ένας στους 4 έλληνες ζουν στη φτώχεια και 4 στους 10 έχουν δυσκολία να πληρώσουν τη συμμετοχή στα φάρμακά τους ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Εδώ και τέσσερα χρόνια , πρόσθεσε, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως στόχο τη μεσαία τάξη. «Μοιράζει σποραδικά επιδόματα σε πολίτες που έχει ξεζουμίσει. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να διογκώνετε το κράτος για να ικανοποιήσετε κομματικούς πελάτες.
Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως των εκτάκτων αυξάνεται με πολύ γρήγορο τρόπο. Ξαναζωντανεύετε τις αμαρτίες ενός παλαιοκομματικούς κράτους».
Ο προϋπολογισμός, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ,  υπηρετεί τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα και παραμένει αντίπαλος του πολίτη. «Διατηρεί τους 29 φόρους, πυροβολεί τη μεσαία τάξη, θέτει εμπόδια στους επενδυτές και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους προηγούμενους. Είναι γνήσιο τέκνο σας. Αντιαναπτυξιακός και άδικος. Πιστός στους στόχους του 4ου μνημονίου, υπηρετεί πιστά τα υπέρογκα πλεονάσματα» είπε ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους.
Στόχος για τη δική μας κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι η πραγματική στήριξη των αδύναμων. «Όσα επιδόματα και αν μοιράσετε, η πιο δημιουργική πολιτική είναι η δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης . Στο επίκεντρο της δικής μας πολιτικής βρίσκεται η επιστροφή σε λογικά ετήσια πλεονάσματα για να έχουμε χώρο να αυξήσουμε την παραγωγή».
Μιλώντας για τον τελευταίο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, υποστήριξε πως δεν είναι μόνο καθρέφτης της αποτυχίας σας. «Αλλά και μια ευκαιρία να ακουστούν αλήθειες. Γιατί αυτός είναι ο τελευταίος σας προυπολογισμός, κ. Τσίπρα. Επομένως είναι και ο απολογισμός σας. Ο απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού. Κανονικά, ο κύκλος της κρίσης θα είχε κλείσει πριν από τέσσερα χρόνια, αν εσείς κ. Τσίπρα μαζί με τον κ. Καμμένο δεν προκαλούσατε εκλογές με τη σύμπραξη του κ. Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής».
Εμποδίσατε, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ,  την έξοδο απ’ το 2ο Πρόγραμμα, τινάξατε στον αέρα τις προσπάθειες του ελληνικού λαού με ένα 3ο Μνημόνιο και παγιδεύσατε τη χώρα σε ένα νέο κύκλο λιτότητας, ζημιώνοντάς την με πάνω από 100 δις ευρώ. Και επειδή ισχυρίζεστε ότι αυτά τα λέμε μόνο εμείς, σας καταθέτω τις δηλώσεις των κ. Ρέγκλινγκ και Βίζερ. Εκείνοι έχουν πει ότι μας ζημιώσατε με πάνω από 100 δις».

Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλλετε τους Μακεδόνες

Επίθεση στον πρωθυπουργό  για τα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους.  «Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλλετε τους Μακεδόνες  στο σπίτι τους . Μιλήσατε ακόμη και για τον εμφύλιο. Για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα ούτε μία λέξη».
Είπε για να προσθέσει.   «Ο κ. Κοτζιάς ζητά μυστική ψηφοφορία. Φοβάστε κάτι; Δεν θέλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.;Μυστική ψηφοφορία δεν θα γίνει».
Περιμένουμε, πρόσθεσε, να μιλήσετε για την Αλβανία και την αρπαγή περιουσιών της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος.
Μιλώντας για το Συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ.  Ο ΕΝΦΙΑ, είπε, μειώνεται κατά 30% μέσα σε 24 μήνες, ανακουφίζοντας εκατομμύρια ιδιοκτήτες σε ολόκληρη τη χώρα. «Ταυτόχρονα, κίνητρα για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, δίνουν και πάλι αξία στην ακίνητη περιουσία και κάνουν ξανά την οικοδομή μοχλό ανάπτυξης. Ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνεται στο 20% από 29% σήμερα και στα μερίσματα στο 5% από 15% σήμερα. Έτσι, σε μία διετία, ο  πραγματικός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα πέσει στο 24% από 40% σήμερα. Ο ΦΠΑ στην εστίαση και στο τουριστικό προϊόν μειώνεται στο 13%.
Τελικός στόχος είναι  να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%. Ενώ το όριο υπαγωγής σ’ αυτόν αυξάνεται στις 25.000 ευρώ από 10.000 σήμερα, ώστε να ανασάνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι ιδιωτικές επενδύσεις στηρίζονται μέσα από ένα πλέγμα φορολογικών, γραφειοκρατικών και διοικητικών εργαλείων. Το θηριώδες πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους αντιμετωπίζεται δραστικά».
Κίνηση πρώτη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, μια ενιαία ρύθμιση 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες του δημοσίου ξεκινώντας με όσους χρωστούν ως 3.000 ευρώ. «Πρόγραμμα «δεύτερη ευκαιρία» για όσους χρωστούν στις τράπεζες και έχουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Επιβράβευση συνεπών οφειλετών. Τολμηρή διαγραφή χρεών που αφορούν πτωχευμένες εταιρείες  και «κουφάρια» δεκαετιών, που καταγράφονται μόνο θεωρητικά. Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών. Και επίλυση-εξπρές των 250.000 εκκρεμών υποθέσεων από Μηχανισμό Επίλυσης Διαφορών με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται και το Ασφαλιστικό σύστημα αποκτά τρεις πυλώνες -με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα».
Αναφορικά με τα αποθεματικά των ταμείων θα μπορούν, τόνισε,  να επενδύονται και να αυξάνονται, αυξάνοντας την αποταμίευση και τις επενδύσεις στην οικονομία, αλλά και τη σύνταξη που θα λάβει από τον «ατομικό του κουμπαρά» κάθε νέος ασφαλισμένος. «Όπως συμβαίνει, δηλαδή, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους με Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 φτωχότερους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια μπροστά στον δημογραφικό κίνδυνο. Η Πολιτεία ενισχύει με 2.000 ευρώ κάθε νέα γέννηση στην Ελλάδα. Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τέλος οι μισθοί συνδέονται με την ετήσια ανάπτυξη της χώρας. Αλλά οι κατώτατοι μισθοί θα έχουν  διπλάσια αύξηση από τον ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ κάθε χρόνο».