Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ, ούτε Γιούβε, δίνει ως φαβορί για την κούπα o Γκριεζμάν!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποκάλυψε την ομάδα που βλέπει φέτος ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League εξηγώντας την απαντησή του, ενώ έβγαλε και πίκρα για το χαμένο βραβείο του κορυφαίου της FIFA.



Mπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στη φάση των ομίλων του Champions League και να απέχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τη στιγμή που θα μάθουμε το όνομα της ομάδας που θα ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης για τη σεζόν 2018-19, παρόλα αυτά οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης έχουν πάρει μία πρώτη γεύση από τη δυναμική της κάθε ομάδας και δεν διστάζουν να κάνουν προγνωστικά.


Έτσι, λίγες ημέρες μετά την εκτίμηση που έκανε δημόσια ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ότι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε, τώρα ήταν η σειρά ενός παίκτη να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" και να καταθέσει άποψη για το ποιος έχει τον πρώτο λόγο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον 27χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό, πρώτο φαβορί για τον τίτλο δεν είναι ούτε η κάτοχος των τριών τελευταίων Champions League, Ρεάλ, ούτε η περυσινή νταμπλούχο Ισπανίας Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο ή η Μπάγερν Μονάχου.

Όχι, δεν "ψήφισε" τη δική του ομάδα αλλά έναν σύλλογο που όχι μόνο δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο του Champions League αλλά που έχει φτάσει μόνο μία φορά στην ιστορία του μέχρι τα ημιτελικά: την Μάντσεστερ Σίτι!

"Για μένα η Μάντσεστερ Σίτι είναι το πρώτο φαβορί επειδή έχει τον Πεπ Γκουαρδιόλα για προπονητή", τόνισε ο Γκριεζμάν με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Kicker", για να προσθέσει:






"Ακολουθούν με σειρά πιθανοτήτων η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα, επειδή έχουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μέσι. Πίσω από αυτές τις ομάδες βρίσκεται η Ατλέτικο".

Ωστόσο, πέρα από την πρόβλεψή του για τη φετινή νικήτρια του Champions League, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας και κάτοχο του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για το γεγονός ότι κατέλαβε την 6η θέση στην ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, όπως τον επέλεξε η FIFA.

"Πραγματικά, δεν κατάλαβα αυτό που συνέβη. Είναι όμως πολύπλοκο το θέμα γιατί δεν αποφασίσαμε εμείς οι παίκτες, αλλά άνθρωποι της FIFA.

Σκέφτηκα πως ήταν κρίμα. Για μένα θα ήταν σημαντική τιμή. Θα ήταν μία αποζημίωση για τις δύσκολες στιγμές που πέρασα μακριά από την οικογένειά μου όταν ήμουν 13, 15 και 15 ετών.

Δεν θα ήταν ένας τίτλος μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς και τα αδέρφια μου, ένα βραβείο για όλες τις θυσίες, για το χωρισμό από τους δικούς μου".

Πηγή: sport24.gr