Παναγιώτα Βλαντή: «Όλοι μας έχουμε δαίμονες και φόβους πολύ καλά κρυμμένους»

Η Παναγιώτα Βλαντή πρωταγωνιστεί στο «Σπασμένο γυαλί» όπου είναι ένα νέο στοίχημα για εκείνη.


Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της και τους φόβους της.

Η Σύλβια που υποδύεσαι, μένει ακίνητη από τη μέση και κάτω. Σε δυσκόλεψε το γεγονός ότι έπρεπε να κρατήσεις το μέτρο;

«Το να είσαι καθηλωμένη και να προσπαθείς να βγάλεις τον ψυχισμό ηρωίδας χωρίς να την προδώσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό υ επιδιώκω σε όλους τους ρόλους μου είναι να μην υποδύομαι την ηρωίδα αλλά να είμαι, με αποτέλεσμα να με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο Δεν το πετυχαίνω πάντα. Όμως αυτό που με βασάνισε και με Βασανίζει ακόμα είναι να κρατάω το μέτρο, να υποστηρίζω και να είμαι η Σύλβια η οποία έχει παραλύσει, χωρίς να εξηγείται με παθολογικούς όσους παρά μόνο με ψυχολογικούς. Η παράλυση οφείλεται στην καταπίεση που δέχεται από τον άνδρα της. Όλο αυτό έχει προέκταση ότι, γενικά, σαν κοινωνία παραλύουμε μπροστά στους φόβους μας, μέχρι που έρχεται κάποιος δόκτωρ Χάιμαν στη ζωή μας και γίνεται αφορμή να κλείσουμε τα μάτια και να περάσουμε στην απέναντι όχθη.

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι και εξαιτίας αυτού να μην προχώρησες σε κάποια πράγματα;

«Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φόβους, αλλά το θέμα είναι να τους διαχειριζόμαστε. Εγώ έχω καταφέρει κάποιους να τους διαχειριστώ και άλλους ακόμα τους παλεύω. Όλοι μας έχουμε δαίμονες και φόβους πολύ καλά κρυμμένους τους οποίους δεν θέλουμε να ανασύρουμε»

Ήταν επίπονη διαδικασία να διαχειριστείς τους φόβους σου;

«Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, καθώς πρέπει να είσαι αποφασισμένος και ώριμος για να δεις κατάματα τους φόβους σου, που έχουν να κάνουν με ανασφάλειες και τη φάση της περιόδου που βρίσκεσαι κάθε φορά»

Τελικά, τι μας «παγιδεύει» σε μια σχέση;

«Η καταπίεση, η έλλειψη σεβασμού στον άλλον, η προβολή των φόβων μας και η ανάγκη μας να επιβληθούμε. Αντί να θέλουμε τον άλλον δίπλα μας όπως είναι, γιατί έτσι τον αγαπήσαμε και τον ερωτευτήκαμε, προσπαθούμε να τον έχουμε όπως εμείς θα θέλαμε...» εξήγησε στο Mytv