Βάστα Τραμπ!

Ενεχυροδανειστές δεν τιμωρούσε, νομίζω, ο Ρομπέν των Δασών – δεν πρέπει να υπήρχαν στη βαθιά αγροτική Αγγλία του Μεσαίωνα τέτοιες αιμορουφηχτικές του λαού ειδικότητες. Πού να τα βρουν τα χρυσαφικά και τα ασημικά οι δουλοπάροικοι… σάματις τους άφηναν τίποτα οι αφεντάδες; Ομως οι πάροικοι της «αποικίας χρέους» που ζούμε είχαν – και τιμωρήθηκε επιτέλους ο διασημότερος των αιμορουφηχτών, ο ξεδιάντροπος που είχε κλέψει ακόμα και το όνομα «Ριχάρδος», του καλού βασιλιά που τον περίμενε πώς και πώς ο Ρομπέν να γυρίσει από τις σταυροφορίες να πατάξει τους κακούς, να μας φέρει δίκιο και ισότη.


Δεν θα του είχε χαριστεί, βέβαια, ο Ρομπέν του αιμορουφηχτή, αν υπήρχε· θα τον διαπόμπευε αμέσως – πού να περιμένει τώρα να δικαστεί, είμαστε για τεκμήρια αθωότητας και τέτοιες «υψηλές κουλτούρες», όπως θα έλεγε και ο Παύλος Πολάκης χίλια χρόνια αργότερα; Να πηγαίνουμε με το «σεις» και με το «σας» όταν οι εχθροί του λαού βυσσοδομούν;

Τύποι σαν τους ενεχυροδανειστές, τους τοκογλύφους, τους διαπλεκόμενους πρωθυπουργούς, πρέπει αυτοί να αποδεικνύουν την αθωότητά τους. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα: το «σκάνδαλο του χρηματιστηρίου» δεν αποδεικνύει ότι ο Κώστας Σημίτης «ξεζούμισε» τον λαό όσο και ο «Ριχάρδος»; Δεν πρέπει να βάλουμε και εμείς τάξη στη χώρα μας, σαν τον Τραμπ που προαναγγέλλει μέσω Τουίτερ ότι θα στείλει φυλακή Ομπάμα, Κλίντον, Χίλαρι;

Γίνεται ενεχυροδανειστής και τίμιος; Δεν γίνεται. Γίνεται πρωθυπουργός π.Τ. (προ Τσίπρα) και τίμιος; Δεν γίνεται – εξαιρείται ο Καραμανλής ο Μικρός, ο λεγόμενος και Κωστάκης: όποια σελίδα και αν ανοίξεις στο Ιντερνετ έρχονται διαφημίσεις για βιβλία και ιστότοπους που «αποκαθιστούν την αλήθεια» για το πώς και ποιοι έριξαν τον Καραμανλή – κάποιες εφημερίδες δεν χρειάζεται καν να τις ανοίξεις, πρωτοσέλιδα είναι τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν πόσο κλέφτης ήταν ο Σημίτης και πώς ο Καραμανλής έβαλε τάξη και για τούτο τον εκδικήθηκαν μετά με τις παραποιημένες στατιστικές· ενώ στοιχεία αδιάσειστα αποδεικνύουν ότι έλλειμμα και δημόσιο χρέος ήσαν επί Μικρού τα χαμηλότερα από την εποχή του Κολοκοτρώνη. Οποιος λέει τα αντίθετα, προφανώς δεν θέλει να τιμωρούνται οι απατεώνες ενεχυροδανειστές και πρωθυπουργοί.

Βάστα Τραμπ, πήγαινέ τους όλους φυλακή, να αντέξει και ο δικός μας Ρομπέν να εξοντώσει ενεχυροδανειστές, να μοιράσει στον λαό τα υπερπλεονάσματα των υπερ-εχόντων, να φυλακίσει όλη τη διεφθαρμένη εκσυγχρονιστική κλίκα – για να μας φέρει πάλι πίσω τον καλό καγαθό βασιλιά Ριχάρδο Καραμανλόκαρδο, έστω και ως πρόεδρο Δημοκρατίας.

Πηγή: Δημήτρης Ψυχογιός 
                www.in.gr