Πνίγηκε η Λέσβος: Ολονύχτιο θρίλερ για τους κατοίκους

Σε θρίλερ εξελίχθηκε για τους κατοίκους της Λέσβου, η νύχτα της Τετάρτης καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές
του νησιού, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν ανθρώπους των οποίων κινδύνευσε και η ζωή τους.
Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και η ίδια να εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό. Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της έσωσε τη ζωή, καθώς η γυναίκα παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.
Ο ιερέας του Παλαιοκήπου εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσουν. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες, έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με το plomarinews,gr, η κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει επικίνδυνα ο ποταμός Σεδούντας, με τα ορμητικά νερά να ξεχειλίζουν, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή Πλαγιά.
Όπως επισημαίνει το lesvospost.gr ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στο οδικό δίκτυο, καθώς το νερό κατέβασε στους δρόμους πέτρες και κλαδιά και, όπου χρειάζεται, παρεμβαίνουν οχήματα του δήμου και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Βαλσαμιδη: «Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού είναι πολλά λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας .. μηχανήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προσπαθούν αυτή την ώρα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στους βασικούς οδικούς άξονες»
Φωτογραφίες από lesvosnews.gr
Βίντεο από plomarinews.gr