Η Άγκυρα ψάχνει στην Ελλάδα Τούρκο διάσημο ποδοσφαιριστή - Τον κατηγορεί ως «γκιουλενιστή»

Είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι , κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.


Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών, για εικαζόμενη ένταξή του στο κίνημα Γκιουλέν, αναφέρει η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.

Όπως γράφει το militaire.gr, ένα ένταλμα για την σύλληψη του Ερντέμ εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία το καθεστώς Ερντογάν “χρεώνει” στον Γκιουλέν. Ο Ερντέμ διέφυγε και οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.


Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι “είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου”.

Στην πολυετή καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Αρίφ Ερντέμ πέτυχε 106 γκολ και τη σεζόν 2001/2002 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος.

Με τη Γαλατασαράι πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Τουρκίας, καθώς και το Κύπελλο UEFA το 2000. Με την Εθνική Τουρκίας αγωνίστηκε 60 φορές, σημειώνοντας 11 γκολ, ενώ η σπουδαιότερη διάκριση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Μουντιάλ του 2002.