Η «αρκούδα» πήρε τη νίκη στην παράταση

Με κορυφαίο τον Σέρχι Ροντρίγκες (24 π., 6 ασίστ), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε τελικά την την αντίσταση της σκληρής για να πεθάνει Ζαλγκίρις και έκανε το «8×8». Οι γηπεδούχοι έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και «κατάπιαν» εν τέλει τους Λιθουανούς που δείχνουν ξανά φέτος το μέταλλό τους.


Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κοίταξε κατάματα τους Ρώσους και «άγγιξε» τη νίκη όταν λίγο πριν την συμπλήρωση 37 λεπτών βρέθηκε στο +9 με τρίποντο του Γκριγκόνις (71-80). Ωστόσο η ρωσική αρκούδα με «δράστη» τον Σέρχι Ροντρίγκες ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με την ψυχολογία στο πλευρό της στην παράταση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Πιο αναλυτικά, ο Ισπανός διεθνής γκαρντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (84-84) με 43” να απομένουν για το τελευταίο σφύριγμα. Η Ζαλγκίρις βρήκε απάντηση με τον Ουόλτερς. Όμως ο Ροντρίγκες ήταν και πάλι εκεί για το 86-86 με 25” να απομένουν. Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας ο Ουόλτερς που πήρε το σουτ, αστόχησε, η μακρινή προσπάθεια του Κλάιμπερν δεν βρήκε στόχο και έτσι μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.



Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-38, 59-60, 86-86 (κ.δ.), 99-97.