«Επικίνδυνη για το κράτος» η γυναίκα που είχε πετάξει… κότα στο Μαξίμου

Σε «βιομηχανία» απολογιών με βαριές κατηγορίες, ως… προεόρτια δικαστικών διώξεων, φαίνεται πως εξελίσσονται οι
πρωτοφανείς «πρωτοβουλίες» του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και η Αυγή Βουτσινά κλήθηκε σε απολογία από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Παράλληλα, κλήση σε απολογία έλαβαν τόσο ο Αντώνης Μαυρομάτης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας, όσο και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra.gr, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών.
Και οι τρεις καλούνται να εμφανιστούν στη ΓΑΔΑ στις 28 Νοεμβρίου για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού, για τη διαμαρτυρία που είχε γίνει κατά των πλειστηριασμών, στις 23 Μαΐου, έξω από συμβολαιογραφείο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία απηχεί τις απόψεις της Λαϊκής Ενότητας, με δεδομένο ότι αυτές οι κλήσεις γίνονται με πρωτοβουλίες αυτού του «αμαρτωλού» Τμήματος της Γενικής Ασφάλειας, «οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, αφού πλέον επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, που θυμίζει παλιές ανώμαλες πολιτικά περιόδους, σε βάρος της ΛΑΕ, του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του δυναμικού, αλλά και αποτελεσματικού Κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».
Η Αυγή Βουτσινά έγινε γνωστή όταν πέταξε μια κότα στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, στις 19 Ιανουαρίου 2016. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε διακόψει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, φωνάζοντας «ο λαός δεν ψήφισε μνημόνια, είπε όχι στο δημοψήφισμα κ.Τσίπρα», ενώ φορούσε μπλούζα που έγραφε «βρωμάτε προδότες».
Πιο πρόσφατα, στις 18 Ιουνίου 2018 η ίδια «επισκέφτηκε» τα γραφεία των ΑΝΕΛ, όπου και πέταξε σανό στην είσοδο, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου είχε επιχειρήσει να αναρτήσει στο Μέγαρο Μαξίμου πανό που έγραφε «Πωλείται».
[Πηγή φωτογραφίας: iskra.gr]
[Πηγή φωτογραφίας: iskra.gr]
[Πηγή φωτογραφίας: iskra.gr]