Παναθηναϊκός: Κόντρα στην… πρώην του Πασκουάλ για την 5η νίκη

O Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την Μπαρτσελόνα (21/11, 21:00, 8η αγωνιστική Euroleague) στην οποία θήτευσε και διακρίθηκε την οκταετία 2008-16 ο νυν τεχνικός των «πράσινων» Τσάβι Πασκουάλ
Tο Τριφύλλι αρχίζει και κλείνει την τρέχουσα… διαβολοβδομάδα στη Euroleague απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Υποδέχεται απόψε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (21/11, 21:00, 8η αγωνιστική) και δοκιμάζεται την Παρασκευή στην έδρα της Μπασκόνια (23/11, 21:30).


Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει επίδοση 4-3 στη διοργάνωση και προέρχεται από ήττα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 5-2 μετρώντας μάλιστα πέντε διαδοχικές ευρωπαϊκές νίκες. Από αυτές τις επιτυχίες οι τρεις καταγράφηκαν σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, όπερ σημαίνει ότι το έργο του Παναθηναϊκού μόνο εύκολο δεν κρίνεται.

Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη για τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος πλέον φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, μετά από δύο σεζόν στους «πράσινους».
Επίσης, ιδιαίτερο είναι το το matchup των δύο κορυφαίων δημιουργών της Euroleague, τον Νικ Καλάθη και τον Τόμας Ερτέλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κενή τη λίστα τραυματιών, ενώ ευελπιστεί στην αναμέτρηση με τους «μπλαουγκράνα» να δει τους παίκτες του να βελτιώνουν τα ποσοστά ευστοχίας τους από τα 6.75, τομέας όπου υστερούν οι «πράσινοι» σουτάροντας με 30.2% (το δεύτερο χειρότερο της λίγκας).

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί στις πέντε τελευταίες και διαδοχικές νίκες τους έχουν δώσει ρεσιτάλ στην άμυνα, περιορίζοντας τον αντίπαλο στους 71.6 πόντους, και στο παρκέ του ΟΑΚΑ ευελπιστούν να βγάλουν την ίδια ενέργεια θέλοντας να διευρύνουν το σερί τους.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Ρόμπερτ Λοτερμόσερ, Στρέτεν Ράντοβιτς και Όλεγκς Λάτισεφς, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το ΝOVASPORTS 1HD.