Παρουσιάστηκαν τα νέα iPad Pro και Mac από την Apple

Στα νέα iPad περιλαμβάνεται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, Face ID

Τα νέα της μοντέλα iPad Pro και τους Mac υπολογιστές παρουσίασε σήμερα η Apple. Στα νέα iPad περιλαμβάνεται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, Face ID, που η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά στα iPhone X πέρυσι. Οι οθόνες των iPad είναι 11 και 12,9 ιντσών. Να σημειωθεί πως το μοντέλο Pro είναι πιο λεπτό με περισσότερες κοφτερές άκρες.



Η τιμή για το νέο iPad Pro ξεκινά από 799 δολάρια για το μοντέλο με την οθόνη των 11 ιντσών και από 999 δολάρια για το μοντέλο με την οθόνη των 12,9 ιντσών. Η παραγγελία των νέων μοντέλων αρχίζει από σήμερα και η εισαγωγή τους στην αγορά έχει προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

MacBook Air

Το νέο MacBook Air έρχεται με οθόνη 13,3 ιντσών. Διαθέτει την τεχνολογία Touch ID, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τη συσκευή με σκανάρισμα του δακτυλικού τους αποτυπώματος. Η Apple ανανέωσε το πληκτρολόγιο και αναβάθμισε τα μικρόφωνα. Το νέο MacBook Air έχει δυνατότητα αποθήκευσης 16 GB, διπλή αποθηκευτική μνήμη δηλαδή σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο νέος υπολογιστής είναι ελαφρύτερος κι έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.



Η τιμή του αρχίζει από 1.199 δολάρια, ακριβότερο από την τελευταία γενιά των MacBook Air που έχει λανσάρει η εταιρεία, η τιμή των οποίων αρχίζει από 999 δολάρια. Οι παραγγελίες αρχίζουν από σήμερα και το MacBook θα διατεθεί προς πώληση στην αγορά στις 7 Νοεμβρίου.
Mac Mini

Τέλος, η Apple παρουσίασε και το νέο Mac Mini που είναι το πρώτο αναβαθμισμένο μοντέλο του μικρότερου Mac που παρουσίασε πριν από τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για έναν υπολογιστή με 64 GB μνήμη που λειτουργεί με ταχύτητα πέντε φορές υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Και το Mac Mini έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Η τιμή του αρχίζει από 799 δολάρια.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων μοντέλων, η Apple ανακοίνωσε πως το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, iOS 12.1 διατίθεται προς εγκατάσταση σε iPhone και iPad.