Αμβέρσα: H ομορφότερη πόλη του Βελγίου!!!

Τα Μεσαιωνικά της κτίρια, τα πανέμορφα και άκρως εντυπωσιακά γραφικά της σοκάκια, το μοναδικό σε ομορφιά ιστορικό της κέντρο αλλά... και η διάσκεδαση που προσφέρει στους επισκέπτες της, την κατατάσουν ανέμεσα στις πιο όμορφες πόλεις του πλανήτη.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την Αμβέρσα,

τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Η Αμβέρσα, είναι γνωστή και ως «πόλη των διαμαντιών».

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η Αμβέρσα ήταν σημαντική πόλη των Κάτω Χωρών τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά, ιδιαίτερα πριν την ισπανική λεηλασία της του 1576 κατά την Ολλανδική επανάσταση.

Οι κάτοικοι της πόλης αποκαλούνται περιπαικτικά Sinjoren, προσωνύμιο προερχόμενο από την ισπανική λέξη señor (κύριος, άρχοντας) αναφερόμενη στους Ισπανούς ευγενείς που ηγεμόνευαν την πόλη κατά τον 17ο αιώνα.


Κύρια χαρακτηριστικά των κατοίκων της;

Η αγάπη τους για το καλό φαγητό αλλά και την ήρεμη ζωή.

Αξίζει να επισκεφτείτε:

-To Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών που διαθέτει συλλογή από έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Ρούμπενς, Άντονι βαν Ντάικ, Τιτσιάνο αλλά και των κορυφαίων Φλαμανδών ζωγράφων.

– To Ζωολογικό Κήπο: Δημιουργήθηκε το 1843 και είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου.

-To Καθεδρικό ναό της Παναγίας: Ο ναός άρχισε να κτίζεται τον 14ο αιώνα και ολοκληρώθηκε το 1518. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τέσσερα τρίπτυχα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.