Ράμα: Μη χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού

Η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας

«Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας στο Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το θάνατο του Έλληνα ομογενή, στο Αργυρόκαστρο.

Την ίδια στιγμή, η αλβανική αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται αναλυτικά στο αιματηρό περιστατικό. «Κατά τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή. Από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του αστυνομικού προσωπικού, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές. Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από την Διεύθυνση τοπικής Αστυνομίας του Αργυροκάστρου. Ακολούθησε καταδίωξη τoυ 35χρονου, ο οποίος πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών θέτοντας «σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους»....

Κατόπιν αυτού, «λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη φύση του πολίτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Kostandions Kaçifa, 35 ετών, που γεννήθηκε και κατοικεί στο χωριό Βουλιαράτες, η τοπική αστυνομία ζήτησε άμεσα τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ασυνήθιστου αυτού περιστατικού για τις τοπικές δυνάμεις. Μόλις έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις, μπήκαν για έλεγχο στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν ήταν εκεί. Οι ειδικές δυνάμεις άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε μια βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό Βουλιαράτες. Μόλις τους αντίκρισε – σύμφωνα με την Αστυνομία της Αλβανίας – ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους. Οι ειδικές δυνάμεις μέσω τηλεβόα κάλεσαν επανειλημμένα τον Έλληνα -που συνέχισε να πυροβολεί εναντίον τους – να ρίξει το όπλο του και να παραδοθεί.

Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή τους. Σε απάντηση, ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα», λέει η αλβανική αστυνομία. Όπως αναφέρει βρέθηκαν ένα αυτόματο καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 χρησιμοποιημένες σφαίρες. Από το διαμέρισμά του, κατασχέθηκε και μια στολή παραλλαγής. Η Εισαγγελία του Δικαστικού Επαρχιακού Δικαστηρίου του Αργυροκάστρου, και η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων διεξάγει τις έρευνες για το περιστατικό».