To «βαρύ πυροβολικό» των ΗΠΑ στην μεγαλύτερη ΔΕΘ της 20ετίας

Τη μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας υποδέχεται η Θεσσαλονίκη, όπου από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα χτυπά η «καρδιά» του επιχειρείν, της καινοτομίας, αλλά και της αμερικανικής τεχνολογικής αριστείας.

Με συνολικά 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και Τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι και 556 το 2012.

Οι ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς. Μάλιστα, η Αμερική φέρνει στην 83η ΔΕΘ δεκάδες ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κα, ενώ η εκθεσιακή της παρουσία είναι διανθισμένη και με φορείς της εκπαίδευσης, καθώς και με εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κα.

Η άφιξη του ίδιου του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross αποδεικνύει την βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν από την Τιμώμενη Χώρα και τους εκθέτες της δεκάδες πολύ υψηλού επιπέδου παράλληλες εκδηλώσεις, φόρουμ και παρουσιάσεις

Επιπλεόν, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει ειδικούς στην ψηφιακή επικοινωνία από τέσσερις ηπείρους, Αμερικανικά έργα τέχνης καθώς και προγράμματα καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη!

Το Φόρουμ Digital Influencers Hub είναι ένα διήμερο γεγονός που θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες τάσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο «influencer marketing» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες πληροφοριών ανασχηματίζουν την επικοινωνία και την κοινωνική συμπεριφορά σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων για την Τιμώμενη Χώρα, που φέτος είναι οι ΗΠΑ, ένα μέρος της έκθεσης θα μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ, με καουμπόηδες από την Άγρια Δύση της Αμερικής που ιππεύουν ακούραστα, πετούν λάσο και μαρκάρουν τα ζώα. Το Μουσείο Άγριας θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μια εποχή κατά την οποία οι σκληροί πιστολάδες, τα ροντέο, οι σερίφηδες και οι χρυσοθήρες ήταν η καθημερινότητα στο θρυλικό Φαρ Ουέστ.