Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα που ξεμπρόστιασε τον Μόργκαν Φρίμαν

Το όνομά της ήταν μάλλον άγνωστο στους περισσότερους. Μέχρι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση του ηθοποιού Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος κατηγορείται, όπως πολλοί
άλλοι συνάδελφοί του, για σexουαλική παρενόχληση εις βάρος πολλών γυναικών.

Η δημοσιογράφος του CNN που έκανε την αποκάλυψη είναι η Ελληνοαμερικανίδα Κλόι Μέλας, δηλαδή Χλόη Μελά, η οποία επί έξι μήνες έκανε έρευνα με την συνάδελφό της Αν Πανγκ, ώστε να μπορέσει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της. Ισχυρισμοί που προέκυψαν με…βιωματικό τρόπο αφού η ίδια η Χλόη είχε πέσει θύμα παρενόχλησης από τον Φρίμαν.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν η Μελά συνάντησε τον Φρίμαν για μια συνέντευξη, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Μάικλ Κέιν, με αφορμή την ταινία Going in Style στην οποία εκείνος πρωταγωνιστούσε. Η δημοσιογράφος ήταν μάλιστα έξι μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί όταν δέχτηκε προκλητικά σχόλια από τον ηθοποιό.

Κάποια από τα σχόλια του ηθοποιού κατέγραψε η Μελά με την τηλεοπτική κάμερα. Όταν επέστρεψε από την άδεια μητρότητας ζήτησε από τον προϊστάμενό της στο CNN την άδεια να ερευνήσει αν ο Φρίμαν έχει συμπεριφερθεί ανάρμοστα και στο παρελθόν. Και χτύπησε «φλέβα χρυσού» καθώς ανακάλυψε ότι είχαν υπάρξει πολλές περιπτώσεις. Το ρεπορτάζ της κατέληξε με οκτώ γυναίκες να κάνουν λόγο για σexουαλική παρενόχληση από τον Φρίμαν και οκτώ μάρτυρες να υποστηρίζουν τις καταγγελίες.