Η αιχμηρή κυβερνητική απάντηση στον Βενιζέλο

Για «αξιόλογη προσπάθεια» του Ευάγγελου Βενιζέλου να πείσει πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη σφραγίδα του και δεν προστατεύει σκόπιμα τους υπουργούς, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους πολίτες, την οποία όμως επέλεξε να κάνει Πρωταπριλιά κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες επιχειρούν να συνδέσουν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όσο για τις απειλές και τις ύβρεις του, δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επιβεβαιώνει ότι η απόφαση της Ν.Δ. για απόσυρση από την αναθεωρητική διαδικασία συνδέεται με τη σκοπιμότητα προστασίας του παλαιού πολιτικού συστήματος από τη διαλεύκανση των μεγάλων σκανδάλων των ημερών της παντοδυναμίας τους, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis», καταλήγουν.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Αλ. Τσίπρα για τις αναφορές του, στην ομιλία του στο Λαύριο, στη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και στην προσωπική επίθεση που του έκανε, συνδέοντάς τον με την συνταγματική πρόνοια για την αντιμετώπιση των αδικημάτων που έχουν διαπράξει υπουργοί. Από το στόχαστρο του κ. Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.