Αυτός θα είναι ο καιρός το Πάσχα - Πώς θα γίνει το σούβλισμα του οβελία

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να καταγράφει μικρή άνοδο. Μόνο το βράδυ, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά.Αλλαγή του σκηνικού προβλέπεται τη Μεγάλη Παρασκευή. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, ενώ αναμένεται να βρέξει και στην Αττική.

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε αναμένονται βροχές και σε κάποια νησιά, εκτός από τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο καιρός βελτιώνεται και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου προβλέπονται τοπικές βροχές.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου του Realfm Παναγιώτη Γιαννόπουλου για το enikos.gr

Η Μ. Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με το θερμόμετρο να φτάνει τοπικά τους 24-25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία από τα δυτικά θα συννεφιάσει και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές πρώτα στα βορειοδυτικά και τη νύχτα τοπικά και σε άλλες περιοχές στα ηπειρωτικά. (στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας).

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες για όσους έχουν προορισμό τα νησιά, με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. (Τοπικά θα βρέξει και στην Αττική από το μεσημέρι).

Το Μ. Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους. Θα επικρατεί συννεφιά και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας θα εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο και θα κυμανθεί σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα . Προς το βράδυ πάντως, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας . Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βοριάδες με ένταση μέχρι 7μποφόρ. Και στην Αττική αναμένεται μέχρι το απόγευμα βροχή ή καταιγίδα που θα εκδηλωθεί τοπικά, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Όμως την ώρα της Ανάστασης, ο καιρός θα έχει ήδη βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 14-15 βαθμούς .

Την Κυριακή του Πάσχα o καιρός θα είναι πιο ηλιόλουστος, αν και δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές βροχές το πρωί κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6-7μποφόρ στο Αιγαίο με τάση εξασθένησης. Όσον αφορά στην Αττική, αναμένεται αρκετός ήλιος, χωρίς βροχή, με το θερμόμετρο να φτάσει τους 19 βαθμούς το μεσημέρι.

Καθώς το σύστημα που θα επιδεινώσει τον καιρό το διήμερο Μ. Παρασκευή-Μ.Σάββατο κινείται ανατολικά, η Δευτέρα και η Τρίτη του Πάσχα θα κυλήσουν με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας ξανά πάνω από τους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.