«Βόμβες» από τον στρατηγό Φραγκούλη για Μακεδονία, Νίμιτς - Θα γίνει αρχηγός κόμματος;

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος «αν του ζητηθεί» άφησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο βασικός ομιλητής του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης προσθέτοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στα σχέδιά του.
«Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Φράγκος απαντώντας στη σχετική ερώτηση για να διευκρινίσει λίγο μετά ότι αν (το κόμμα και αυτοί που του το ζητήσουν) δεν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί.

Ο κύριος Φράγκος σημείωσε πάντως ότι εδώ και έξι χρόνια που έχει αποστρατευτεί έχει γραφτεί πολλές φορές ότι θα φτιάξει κόμμα.

Για το χθεσινό συλλαλητήριο είπε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμου, επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση ΡΑΙ, και ο ίδιος μίλησε όχι ως πολιτικός αλλά σαν ενεργός πολίτης. Όπως είπε, ο στόχος δεν επετεύχθη, γιατί αυτός ήταν να γίνει ένα συμβούλιο πολιτικής ασφαλείας. «Ο ελληνικός λαός, απέδειξε ότι όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντιεπιτίθεται». Επανέλαβε και τη φράση «θα βρεθούν μπροστά μας» όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, αλλά αυτό είπε «δεν το λέει σαν απειλή».

Σχετικά με το μήνυμα που πέρασε το συλλαλητήριο, σχολίασε ότι «θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση ότι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει και να μην εμφανιζόμαστε με εκατό αντιλήψεις και απόψεις».

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο ο ελληνικός λαός όταν νιώθει ότι απειλείται, αντεπιτίθεται. "Αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον", πρόσθεσε.

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ ζήτησε την αντικατάσταση του επίσημου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι αντικειμενικός.

«Έχει το θράσος να είναι στην επικαιρότητα, να έχει πλουτίσει. Ο συγκεκριμένος, ασχολείται και με το θέατρο, δεν μου αρέσουν οι θεατράνθρωποι όταν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Δεν είναι αντικειμενικός και πρέπει να αντικατασταθεί», είπε.