Τα νέα γευστικά στέκια της πόλης που θα συμπεριλάβεις στην ατζέντα σου

Αν μας έλεγε κάποιος ότι το 2018 θα ξεκινούσε τόσο δυναμικά, σίγουρα θα τον βγάζαμε τρελό. Με αφίξεις που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και προμηνύουν μία άκρως ενδιαφέρουσα νέα χρονιά, τουλάχιστον όσον αφορά στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, δεν έχουμε παρά να αισιοδοξούμε και να βγάζουμε το καπέλο σε όσους τολμούν να επενδύσουν και να αποδείξουν πως όποιος ρισκάρει, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Εστιατόρια που επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές, μοντέρνα μαγαζιά για street food που αναγάγουν το παραδοσιακό σουβλάκι σε άλλο επίπεδο και προσεγμένα bistro με ιταλικό ταπεραμέντο έκαναν αισθητή την παρουσία τους από την πρώτη στιγμή. Μάθετε ποια είναι και ανακαλύψτε το επόμενο γευστικό σας στέκι.
Frankie



Η νέα γαστρονομική πρόταση των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη ακολουθεί το ύφος των εστιατορίων «Little Italy» στη Νέα Υόρκη και έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra. Η κουζίνα του αναδίδει αρώματα από την Κεντρική Ιταλία, ενώ είναι πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table και την ποιότητα των Νice’n’Εasy. Το Frankie σερβίρει από το πρωί αρωματικούς καφέδες και ροφήματα. Επίσης, προσφέρει διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten free και lactose free επιλογές, μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά, αλλά και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά.

Ακολουθεί πιστά τις επιταγές της κουζίνας της κεντρικής Ιταλίας και έχει έναν ξυλόφουρνο στο ισόγειο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα στην οποία φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, καθώς και εδέσματα με χαμηλές θερμίδες.

Πληροφορίες

Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052, www.niceneasy.gr, fb page: Frankie
Wolves of Kitchen



Το Wolves of Kitchen στο Ψυχικό είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της φετινής σεζόν, αφού ήρθε να προσθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση κρεατοφαγίας επιπέδου. Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με το ομώνυμο εστιατόριο της Μυκόνου, ο σεφ Άλσι Σινανάι μας συστήνει στην traditional meat cuisine που διακρίνεται για την κορυφαία πρώτη ύλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σπάνιες κοπές (όπως flap steak, flank steak, inside skirt, tri-tip steak) και δημιουργικά πιάτα χωρίς φανφάρες και υπερβολές, αλλά και εξαιρετικά συνοδευτικά θα σας δελεάσουν να τα δοκιμάσετε.

Πληροφορίες

Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6713997, fb page: Wolves of Kitchen
Hoocut



Η ομάδα του Cookoovaya «ξαναχτύπησε» στα μέσα Ιανουαρίου. Αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης και με ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου προσεγμένο concept. Οι πέντε σεφ του αγαπημένου εστιατορίου δημιούργησαν ένα σουβλατζίδικο, πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ο χώρος, επί της Αιόλου δίπλα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, χωρίζεται σε αρτοποιείο, κρεοπωλείο και μανάβικο, με την ψησταριά να εντοπίζεται στο κέντρο όλων.

Οι προτάσεις και εδώ είναι άκρως ενδιαφέρουσες, με το παραδοσιακό σουβλάκι να βρίσκεται στο επίκεντρο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος (βοδινό ή προβατίνα) τυλιγμένα σε πίτα ή ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικο) με τα κατάλληλα μυρωδικά, συνοδευμένα από φρεσκοκομμένες πατάτες.

Πληροφορίες

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα, τηλ. 210 3240026, fb page: Hoocut
Bishop



Κάτι καινούργιο έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ κι ένα μήνα στην οδό Αρτέμιδος, στην καρδιά της Γλυφάδας, κάτι που οι λάτρεις του κρέατος σίγουρα θα λατρέψετρε. Το Bishop, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις στην εκπνοή του 2017, ήρθε για να προσθέσει στα νότια προάστια ένα προσιτό σενάριο κρεατοφαγίας επιπέδου.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παππάς, ο Alsi Sinanaj (γνωστός από το μυκονιάτικο Wolves of Kitchen), ο σεφ Γιάννης Ντουμάκης, ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος (food & beverage manager) και ο Νάσος Καρανίκας (bar manager) υπόσχονται να μας αποκαλύψουν πολλά και γευστικότατα γαστριμαργικά μονοπάτια. Ο χώρος του εστιατορίου είναι όμορφα στημένος, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το ρουστίκ, με τη διακόσμηση να ποντάρει στα γήινα χρώματα, αλλά και σε στοιχεία που θυμίζουν παραδοσιακά αργεντίνικα steakhouses. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η κουζίνα, με το μενού να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στα εποχικά προϊόντα.

Ο νέος και ταλαντούχος σεφ Γιάννης Ντουμάκης βάζει όλο του το μεράκι και δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά, πάντα υπό την επίβλεψη του executive chef Alsi Sinanaj. Την cocktail list έχει επιμεληθεί ο Νάσος Καρανίκας ενώ οι πολύ ενδιαφέρουσες οινικές προτάσεις έχουν επιλεγεί από τον Αλέξανδρο Παναγόπουλο.

Πληροφορίες

Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941507, fb page: Bishop Carnivores Delight
Brunello



Ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά έδωσε το όνομά του στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Μελισσάρη στο Κολωνάκι. Το Brunello, λοιπόν, είναι ένα all day wine bistro με ιταλικό ταμπεραμέντο και γευστικές προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του διάσημου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου.

Λειτουργεί από το πρωί για αυθεντικό ιταλικό καφέ συνοδεία γευστικών panini ή pizzeti. Το βράδυ θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κάποια από τις ιταλικές ετικέτες κρασιού, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με τις προτάσεις του σεφ –σερβίρονται σε μερίδες tapas.

Πληροφορίες

Λουκιανού 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 7248889, fb page: Brunello