Στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ οι γονείς της 19χρονης που πιάστηκε με κoκα - H τύχη της κρίνεται 14 Φεβρουαρίου

Ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς είδαν, έστω με το διαχωριστικό τζάμι ανάμεσά τους, τη 19χρονη κόρη τους από τότε που έφυγε από τη Μυτιλήνη για να ξεκινήσει σπουδές στην Καλαμάτα και να βρεθεί στην πραγματικότητα να μεταφέρει έναν σάκο με κοκαΐνη από την Αιθιοπία στο Χονγκ Κονγκ.

Από όσα μετέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου, η 19χρονη Ειρήνη με τα όνειρα για καριέρα στο μόντελινγκ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και, από τη μέρα που έφτασαν στο Χονγκ Κονγκ οι γονείς της, την έχουν επισκεφθεί τέσσερις φορές από μισή ώρα.

Η μόνη επαφή που είχε όλο αυτό το διάστημα ήταν ο Κινέζος δικηγόρος, ο οποίος την έχει αναλάβει έπειτα από πρόταση του Ελληνα ποινικολόγου.

Η τύχη της κρίνεται στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε στην ακρόαση θα κληθεί να δηλώσει αθώα ή ένοχη.

«Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε δίκη πολύμηνη, με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και των δικηγορικών αμοιβών. Αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή» εξηγεί ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Από την άλλη, όπως συμπληρώνει ο γνωστός ποινικολόγος, «αν δηλώσει ένοχη, η ποινή κατεβαίνει στα 16 χρόνια και, με καλή διαγωγή, μειώνεται στα 11».

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια, η οποία δηλώνει αθώα και επιμένει πως δεν γνώριζε ότι στο σακίδιό της ήταν κρυμμένη κοκαΐνη.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, μετά την απόφαση της ίδιας και των γονέων της, θα επιδιώξει την ποινική δίωξή της στην Ελλάδα για να καταφέρει έτσι να πετύχει την έκδοσή της εδώ, κάτι όμως που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.