Η Νίνα Σιμόν, οι Bon Jovi, The Cars και Dire Straits στο Rock&Roll Hall of Fame

Η θρυλική Νίνα Σιμόν, τα συγκροτήματα Bon Jovi και The Cars, οι βιρτουόζοι των Dire Straits κέρδισαν μια θέση στο Rock & Roll Hall of
Fame, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πάνθεον του ροκ-εν-ρολ και της μουσικής ποπ γενικότερα.

Οι καλλιτέχνες που θα τιμηθούν το 2018 εκπροσωπούν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, από την τζαζ της Νίνα Σιμόν μέχρι το new wave των Cars, το γκόσπελ της Ροζέτα Θαρπ και την αγγλική ροκ των Moody Blues.

Η λίστα των νικητών σηματοδοτεί μια στροφή στις ρίζες του αμερικανικού Hall of Fame που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντές του για να υποδεχτεί καλλιτέχνες της ραπ όπως ο Τούπακ Σακούρ και το συγκρότημα χιπ χοπ N.W.A.

Οι έξι που θα τιμηθούν σε ειδική τελετή τον Απρίλιο επιλέχθηκαν με ψηφοφορία μεταξύ περίπου χιλίων επαγγελματιών και ιστορικών της μουσικής. Το κοινό είχε επίσης τη δυνατότητα να ψηφίσει και οι πέντε καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που ήρθαν πρώτοι στις προτιμήσεις του προστέθηκαν σε εκείνους που επέλεξαν οι επαγγελματίες.

Στην πρώτη θέση φέτος βρέθηκε το συγκρότημα Bon Jovi που ιδρύθηκε το 1983 στο Νιου Τζέρσι και παραμένει ενεργό μέχρι και σήμερα: κυκλοφορεί άλμπουμ περίπου κάθε δύο χρόνια ενώ φέτος έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ για να προωθήσει τον τελευταίο δίσκο του, το «This House is Not for Sale».