Πρόκληση χωρίς προηγούμενο: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις με την γείτονα χώρα αυτή τη φορά να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Όπως μετέδωσε ο Ant1, κατά τη προσέγγιση ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Φαρμακονήσι, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου ζήτησαν την αποχώρηση από τον τουρκικό εναέριο χώρο.
"Πληρωμένη" ήταν η απάντηση του πιλότου που συνέχισε την πορεία του και προσγειώθηκε στο νησί.
Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη θρασύτατη παρενόχληση καθώς, νωρίτερα, όταν το αεροσκάφος προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση. Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό FIR.
Σαφές μήνυμα προς τη γείτονα χώρα έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε πρόκληση. "Δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόκληση. Όχι μόνο εν ονόματι του ελληνικού έθνους αλλά και της Ευρώπης", τόνισε.
"Οι Συνθήκες λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα. Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι ''παρακείμενες νησίδες''. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Ευρώπης που να πρέπει να έχουν τέτοια ετοιμότητα όπως εσείς που να είναι επιχειρησιακά σε κάθε στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφος της Ευρώπης. Κανένας άλλος Στρατός, πιστέψτε με, δεν έχει αυτού του είδους ανάγκη ετοιμότητας που εσείς έχετε», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".