Μαίρη Βιδάλη: «Πρέπει να είμαστε περήφανοι και για τους σύγχρονους Έλληνες»

Η Μαίρη Βιδάλη σε συνέντευξή της μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί.Ας ξεκινήσουμε από τη Λέλα Καραγιάννη. Η παράσταση βαδίζει στη δεύτερη σεζόν της...


Παίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Διάχρονο», που εδώ και επτά χρόνια λειτουργεί στον Νέο Κόσμο. Πρεμιέρα θα κάνουμε από το νέο έτος, κάθε Παρασκευή και ως το τέλος της σεζόν, ενώ αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε περιοδεία σε διάφορες πόλεις. Η Λέλα Καραγιάννη είναι ένα ειδικό θέμα που φεύγει από τα όρια μιας θεατρικής παράστασης. Είναι χρέος, κατ' εμέ, να αναδεικνύουμε ανθρώπους που έχουν στηρίξει την πατρίδα μας την ύπαρξη μας. Αν δεν υπήρχαν μορφές σαν εκείνη, πιθανώς να μην υπήρχαμε σήμερα - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ' όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτούς τους ήρωες χρωστάμε ότι αποτινάχθηκε ο φασισμός.

Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με τη Λέλα Καραγιάννη; Νομίζω ότι είναι μία δύσκολη εποχή και πρέπει να αναδεικνύουμε πρόσωπα που θα ανεβάσουν το ηθικό μας και θα δείξουν στον Έλληνα ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι και για τους σύγχρονους Έλληνες. Προσωπικά τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τη Λέλα Καραγιάννη. Η επιθυμία μου να την ενσαρκώσω γεννήθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία όταν υποδύθηκα την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, στην ταινία 17 σφαίρες γιο ενόν άγγελο. Τότε έμαθα και για τη Λέλα Καραγιάννη. Λέλα Καραγιάννη και Ηρώ Κωνσταντοπούλσυ είχαν ζήσει τις τελευταίες μέρες τους στο ίδιο κελί. Στην ταινία, τη Λέλα Καραγιάννη ενσαρκώνει η Όλγα Πολίτου. Έμαθα, λοιπόν, την ιστορία της ηρωίδας και επιθυμούσα σε ύστερο χρόνο να κάνω μία ταινία για τη ζωή της. Τελικά, αυτή η επιθυμία μου δεν πραγματοποιήθηκε, παρότι προσπάθησαν δύο σκηνοθέτες να την υλοποιήσουν, καθώς δεν βρήκαν χρηματοδότηση. Έτσι, όταν μου έγινε η πρόταση από τον Γ Α. Χριστοδούλου, τον βραβευμένο συγγραφέα που έχει γράψει πολλές βιογραφίες σημαντικών Ελλήνων, ενθουσιάστηκα.

Πηγή: Mytv