Ο καθηγητής Θοδωρής Αθερίδης και πώς αντιμετωπίζει τους «ατάλαντους»

Ο Θοδωρής Αθερίδης πέρα από τους σπουδαίους ρόλους που τον έχουμε δει να αναλαμβάνει στο θεάτρο αλλά και στην τηλεόραση, είναι και δάσκαλος σε Δραματική Σχολή. Ο ίδιος λοιπόν μιλάει για τη διαχείριση των ταλέντων που συναντά αλλά και εκείνων που μπορεί να μην έχουν τόσο ταλέντο, όμως με σκληρή δουλειά μπορούν να φτάσουν ψηλά!


Εσύ, Θοδωρή, που διδάσκεις σε σχολή, θα µπορούσες να πεις σε κάποιον ότι είναι ατάλαντος και ότι δεν κάνει για το θέατρο;


Σε καµία περίπτωση! Κάποιος που µπορεί να µοιάζει ατάλαντος σε µια συγκεκριµένη στιγµή, µπορεί µε σκληρή δουλειά να προχωρήσει, ακόµα και να ανθίσει. Το έχουµε δει να συµβαίνει, όπως έχουµε δει και το αντίθετο πολλές φορές.


Συµβαίνει, όµως! Το κάνουν καθηγητές, όπως και κάποιοι κριτικοί φτάνουν, ας πούµε, στο σηµείο να πουν σε έναν σκηνοθέτη µε µεγάλη πορεία να... πάει στο σπίτι του!

Να πάει αυτός που το είπε στο σπίτι του! Μα, έχουµε τρελαθεί τελείως; Ένας -ο όποιος- κριτικός να απαξιώνει έτσι έναν σκηνοθέτη που έχει γράψει ιστορία; Να έχεις αντίρρηση αν θες, να γράψεις αυτά που δεν σου άρεσαν, αλλά να... πάει σπίτι του;

Πηγή: Real