Σαν σήμερα: O Παναθηναϊκός υπέταξε την Πόρτο του Μουρίνιο στο «σπίτι» της! (vid)

Σαν σήμερα, πριν 16 χρόνια, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε με 1-0 της Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Ντας Άντας» χάρη σε ένα γκολ του Εμάνουελ Ολισαντέμπε.


Ηταν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Σαν σήμερα, το 2003, οι πράσινοι έπαιρναν ένα σπουδαίο “διπλό” με 1-0 στην έδρα της Πόρτο του Μουρίνιο που στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό της Σεβίλλης. Μάλιστα, ήταν η ίδια σχεδόν ομάδα που έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό του Γκελζενκίρχεν κόντρα στη Μονακό.

Σε εκείνο το ματς, το γκολ για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν είχε πετύχει με άπιαστη κεφαλιά ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο 73' μετά από μία συστημένη σέντρα του Γιόνας Κόλκα από αριστερά. Μία νίκη που, δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, δεν ήταν αρκετή αφού στον επαναληπτικό της Αθήνας αποκλείστηκε.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο (Μουρίνιο): Βίτορ Μπαΐα, Μάριο Σίλβα, Ζόρζε Κόστα, Πέδρο Εμάνουελ, Πάουλο Φερέιρα, Μανίσε, Κοστίνια (Γιανκάουσκας 56'), Ντέκο, Καπούσο (Πεϊσότο 46'), Έλντερ Πόστιγκα, Ντερλέι (Αλένιτσεφ 56').


Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Φύσσας, Χένρισκεν, Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Μικάελσεν, Καραγκούνης (Γκούμας 87'), Κόλκα, Λυμπερόπουλος (Λίνκαρ 92'), Ολισαντέμπε (Κωνσταντίνου 87').