Στα μαχαίρια ξανά Τζόνι Ντέπ και Άμπερ Χερντ

Η τελευταία πράξη σε ένα από τα πιο θυελλώδη διαζύγια του Χόλιγουντ, αυτό μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ φαίνεται πως ακόμα δεν έχει παιχτεί, με τον Ντεπ να καταθέτει μήνυση κατά της πρώην συζύγου του, ζητώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ταυτόχρονα ο διάσημος ηθοποιός, κατηγορεί εκ νέου την Χερντ για άσκηση βίας στον γάμο τους, καθώς μόλις ένα μήνα αφότου ήταν μαζί του είχε πετάξει ένα ποτήρι και του είχε κόψει το δάχτυλο!

Η νέα μήνυση

Ο 55χρονος Τζόνι Ντεπ υποστηρίζει πως όσα είχε καταγγείλει το 2016 η Άμπερ Χερντ για ξυλοδαρμούς και βία από τον ίδιο είναι «εντελώς ψεύτικα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μήνυση που κατέθεσε και η οποία αποκαλύπτεται από την εφημερίδα The Blast.
Η μήνυση αναφέρεται και σε ένα άρθρο,  στο οποίο η 32χρονη Άμπερ Χερντ έγραψε για την εφημερίδα Washington Post τον περασμένο Δεκέμβριο και στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Τζόνι Ντεπ απείλησε να την σκοτώσει αφού αποκάλυψε πως την χτυπούσε, ενώ προσθέτει πως έχασε και δουλειές εξαιτίας των καταγγελιών της. «Ο βασικός ισχυρισμός της ότι ο κύριος Ντεπ άσκησε ενδοοικογενειακή βία είναι κατηγορηματικά και αποδεδειγμένα ψευδής», αναφέρεται στην μήνυση του ηθοποιού.
«Ο κύριος Ντεπ ουδέποτε κακοποίησε την κυρία Χερντ. Οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς όταν έγιναν το 2016. Ήταν μέρος μιας οργανωμένης ψευδούς επίθεσης για να κερδίσει θετική δημοσιότητα η κυρία Χερντ και για να προωθήσει την καριέρα της», αναφέρει ακόμα η μήνυση του Τζόνι Ντεπ και συνεχίζει λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της Αμπερ Χερντ διαψεύδονται από δύο αστυνομικούς σε διαφορετικές περιστάσεις, μια σειρά ουδέτερων μαρτύρων που δεν σχετίζονται ούτε με τον Ντεπ ούτε με την Χερντ, καθώς και από 87 βίντεο από κάμερες παρακολούθησης. «Η κυρία Χερντ δε ν είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είναι ο δράστης», καταλήγει η μήνυση.

Το βίαιο διαζύγιο

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και πρώην μοντέλο, Άμπερ Χερντ, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Τζόνι Ντεπ το 2016, ισχυριζόμενη πως της ασκούσε σωματική και λεκτική βία, με εικόνες και βίντεο με τον Ντεπ να επιτίθεται στην Χέρντ να κάνουν το γύρω του Διαδικτύου. Το διαζύγιό τους ολοκληρώθηκε  τελικά το 2017, με την Άμπερ Χερντ να δωρίζει μέρος του συνολικού ποσού των επτά εκατομμυρίων δολαρίων, σε νοσοκομείο Παίδων του Λος Αντζελες.
Τζόνι Ντέπ και άμπερ Χερντ, έμειναν παντρεμένοι για 15 μήνες, πριν το βίαιο διαζύγιό τους. Τότε η Χερντ είχε κυκλοφορήσει με εμφανώς μαυρισμένο μάτι και άλλες μελανιές στο πρόσωπο, χτυπήματα που η ίδια είπε πως προέκυψαν όταν ο Τζόνι Ντεπ της πέταξε ένα τηλέφωνο και την χτύπησε μέσα στο σπίτι τους.
 

Ο Τζόνι Ντεπ από τη μεριά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως ήταν η άμπρε Χερντ που ασκούσε συστηματικά βία στο γάμο τους, καθώς του είχε επιτεθεί πολλές φορές και τον είχε τραυματίσει σοβαρά. Στην συγκεκριμένη μήνυση μάλιστα αναφέρεται πως του είχε πετάξει κάποτε ένα ποτήρι με βότκα, προκαλώντας του σοβαρό τραύμα στο χέρι. Το γεγονός αυτό συνέβη ενώ ήταν παντρεμένοι ένα μήνα και χρειάστηκε οι γιατροί να του επανακολλήσουν το δάχτυλο που του είχε κοπεί!
Επίσης, ο Τζόνι Ντεπ αναφέρει πως αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Χερντ πως κινδύνευσε η καριέρα της μετά το διαζύγιο, ήταν η καριέρα του Ντεπ που μπήκε στον πάγο, ενώ αντίθετα, η δική της εκτοξεύθηκε.
Ο Ντεπ σταμάτησε από τα γυρίσματα των Πειρατών της Καραϊβικής, ενώ εκείνη «έγινε αγαπημένη του κινήματος #MeToo, ήταν η πρώτη ηθοποίος που έγινε Πρωταθλητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, έγινε πρέσβειρα της Ένωσης για τα δικαιώματα των Αμερικανών και προσελήφθη από την L’Oreal Paris ως παγκόσμια εκπρόσωπος».