Ο Άρης «τελειώνει» τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για σβήσιμο της ποινής

Ο Άρης μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ αποκτά σαφέστατο πλεονέκτημα στην μάχη της πέμπτης θέσης απέναντι στον Παναθηναϊκό αυξάνοντας τη διαφορά του από τους πράσινους στους έξι βαθμούς.
Kαθόλου καλά δεν ήταν τα μαντάτα από τη Θεσσαλονίκη για τον Παναθηναϊκό ως προς την εξέλιξη του αγώνα του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πράσινοι ευελπιστούσαν σε απώλεια βαθμών της ομάδας του Σάββα Παντελίδη κόντρα στην Ένωση, προκειμένου να έχουν ελπίδες να την πλησιάσουν με ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.


Παρ΄ όλα αυτά, οι κίτρινοι επικράτησαν με 2-0 της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ έφτασαν τους 37 βαθμούς και ξέφυγαν με έξι βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που έχει 31 στη μάχη της πέμπτης θέσης. Μάλιστα, πλέον πιο κοντά βρίσκονται στον τέταρτο Ατρόμητο που έχει 40. Πλέον, τα περιθώρια για την ομάδα του Γιώργου Δώνη στενεύουν καθώς αύριο αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δικέφαλο του Βορρά και πλέον αρχίσουν να στενεύουν τα περιθώρια αφού μένουν μετά άλλες επτά στροφές στο φετινό μαραθώνιο.

Υπενθυμίζεται πως το τριφύλλι θέλει να τερματίσει στην πέμπτη θέση έτσι ώστε να «σβήσει» την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού ενός έτους, σε περίπτωση πάντα που το Κύπελλο δεν καταλήξει στα χέρια της Λαμίας ή του Αστέρα Τρίπολης, αλλά του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ που θα έχουν έτσι και αλλιώς εξασφαλίσει μέσα από το πρωτάθλημα την παρουσία τους στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν.

Η διαφορά αυτή των έξι βαθμών που έχουν τώρα Άρης και Παναθηναϊκός, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους πράσινους που έχουν μπροστά τους τα τρία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς έχουν ακόμα να αγωνιστούν μόνο κόντρα στους Πειραιώτες. Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα του τριφυλλιού στον δεύτερο γύρο το έχουν φέρει σε ρόλο αουτσάιντερ στην μάχη της πεντάδας, ενώ αντίθετα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη όχι μόνο με τις εμφανίσεις δείχνει ικανή για να συνεχίσει το θετικό «σερί» που έχει «χτίσει» αλλά και παίρνει αποτελέσματα σε έδρες που θεωρητικά ήταν πολύ δύσκολο όπως στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική.

Φυσικά, πρέπει να σημειώσουμε πως κρίσιμη θα είναι και η μεταξύ των δύο ομάδων μάχη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όπου οι πράσινοι φαίνεται πως θα έχουν ως μονόδρομο τη νίκη, με τον αστερίσκο πως αν τα καταφέρουν και πάρουν τους τρεις βαθμούς σε αυτό το ματς θα τους αρκεί και η ισοβαθμία με τον Άρη γιατί στο ματς του πρώτου γύρου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχαν αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 1-1.

Πάντως, κλείνοντας πρέπει να επισημάνουμε την ανάγκη να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού έτσι ώστε να αναπτερωθούν οι ελπίδες για κατάληψη της πέμπτης θέσης καθώς δεν είναι μόνο η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει πλέον από τον Άρη αλλά και αυτή στις εμφανίσεις των δύο ομάδων που δείχνει πως τα πράγματα για τους πράσινους έχουν ζορίσει πολύ.