Τσίπρας: Αφετηρία νέας εποχής η έξοδος από τα μνημόνια Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας: Αφετηρία νέας εποχής η έξοδος από τα μνημόνια

Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την προετοιμασία απέναντι στις ευρωεκλογές.

Με αναφορά στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια κάνοντας λόγο για την αφετηρία μίας «νέας εποχής» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και συντηρώντας το δίλημμα «εμείς ή αυτοί».
«Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της 8 σκληρά και επίπονα χρόνια. Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά. Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγούμε από αυτά, με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις. Και πάνω απ’ όλα, με την κοινωνία όρθια». «Εργαστήκαμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και – κυρίως – έντιμα».
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στο ζήτημα της διαπλοκής λέγοντας: «Όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε offshore με άγνωστους χρηματοδότες, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Και φυσικά, καμία ασυλία. Κανένας δεν είναι πια στο απυρόβλητο, πάνω από τους  νόμους και τους κανόνες ενός συντεταγμένου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου». Όπως υποστήριξε «επί των ημερών μας, η δικαιοσύνη λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία».
Ο κ. Τσίπρας με το βλέμμα στις εκλογές που έρχονται αναφέρθηκε στα «παράσημα» της κυβέρνησης του όπως είπε, από τις μάχες που έδωσε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα στους πρώτους έξι μήνες της μεταμνημονιακής Ελλάδας» :
-Ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις
-Επαναφέραμε σε ισχύ τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Προχωρήσαμε στην αύξηση κατώτατου μισθού κατά 11% , στα 650 ευρώ.
-Καταργήσαμε την επαίσχυντη διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κατώτατου μισθού για τους νέους ως 25 ετών, κατά 27%
-Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία και χαμηλή ιδιοκτησία, ως και 50%
-Υλοποιούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για μια σειρά ελεύθερων επαγγελματιών
-Νομοθετήσαμε την επιδότηση ενοικίου που αφορά 667.000 συμπολίτες μας
-Επιταχύνουμε τη διαδικασία για τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.
-Υλοποιούμε την αναβάθμιση του «Βοήθεια στο Σπίτι», με τις προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.
Ο πρωθυπουργός θέλοντας για ακόμα μία φορά να υπογραμμίσει το δίλημμα που θέτει στην κοινωνία ενόψει εκλογών, υποστήριξε ότι «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους πολλούς.Με άξονες τη στήριξη της εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη και τις μεγάλες θεσμικές προοδευτικές τομές. Σχέδιο ρεαλιστικό ήδη εφαρμοσμένο σε ενεστώτα χρόνο, που αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Και από την άλλη το σχέδιο της ΝΔ, κατά παραγγελία των ελίτ. Η επιστροφή στο παρελθόν της ακραίας φτώχειας, της ύφεσης, των ελλειμμάτων για χάρη μιας μικρής μειοψηφίας του πλούτου».
Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ: