Βαρουφάκης: Κανείς στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυταπάτες το 2015

«Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός «κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος. Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι είναι 42 χρονών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας για 30, 40, 50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία», πρόσθεσε και ανέφερε τους -κατά τη γνώμη του- υπαίτιους για την -περίφημη πια- κωλοτούμπα…
«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», είπε ο πρώην υπουργός.
Στη συνέχεια ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως «η 20η Φεβρουαρίου ήταν μια εξαιρετική συμφωνία αλλά δεν έπρεπε να την έχω υπογράψει. Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα».
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αλ. Τσίπρα να πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να μην πει κουβέντα, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως όταν έμαθε για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένιωσε να τον διαπερνά ένα ρίγος.
«Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο», είπε ο πρώην υπουργός αναφερόμενος σε τυχόν ευθύνες της περιόδου εκείνης.
Τέλος αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.