Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 1-5 (vid)

Πριν από μερικούς μήνες η διαφορά από την κορυφή είχε πάει στους 9 βαθμούς, ο Νίκο Κόβατς ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Μονάχου και οι γκρίνιες ήταν σε καθημερινή διάταξη. Η χρονιά έμοιαζε χαμένη και ο τίτλος στο τσεπάκι της Ντόρτμουντ.
Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν την Μπάγερν, ας αναθεωρήσουν. Με 11 νίκες στα 12 τελευταία παιχνίδια, οι Βαυαροί έσβησαν το προβάδισμα της Ντόρτμουντ και βρίσκονται πλέον μαζί της αγκαλιά στην κορυφή!

Οι αιώνιοι πρωταθλητές Γερμανίας με εντυπωσιακό τρόπο πέρασαν αέρα από μία από τις πιο δύσκολες έδρες και με το 1-5 στο σπίτι της Γκλάντμπαχ έστειλαν ηχηρό μήνυμα τίτλου.


Τα γρήγορα γκολ από Τσάβι Μαρτίνες (2’) και Τόμας Μίλερ (11’) έκοψαν τα πόδια των γηπεδούχων που είχαν τρομακτικά κενά στην ανασταλτική τους λειτουργία. Ο Στιντλ έδωσε ελπίδες μειώνοντας λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (37’, 1-2), όμως και στην επανάληψη μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε μετά από αρκετό καιρό και έγινε τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Μπάγερν με 120 γκολ (47’, 1-3), ενώ ο Γκνάμπρι έδωσε την χαριστική βολή (75’) σε μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση της Μπάγερν που πλέον σκορπίζει τρόμο, όπως παλιά.

Το τελικό 1-5 ήρθε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Λεβαντόφσκι, όταν οι εξέδρες είχαν ήδη αρχίσει να αραιώνουν από τους απογοητευμένους οπαδούς της Γκλάντμπαχ, που βλέπουν την ομάδα τους να ξεφουσκώνει στον δεύτερο γύρο και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια εκτός ζώνης Champions League.