Ετοιμάζουν τα τρακτέρ για την Αθήνα oι Αγρότες

Ζητούν να οριστεί συνάντηση με την κυβέρνηση μέχρι τις 7 το απόγευμα - Απειλούν με νέα μπλόκα στα Τέμπη και τις εθνικές οδούς - Ετοιμάζουν αιφνιδιαστικές κινήσεις και συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Λήγει σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το «τελεσίγραφο» που έχουν στείλει οι αγρότες όλης της χώρας προς την κυβέρνηση, προκειμένου να οριστεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και να απαντήσουν στα αιτήματά τους.


Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που προχώρησαν το Σάββατο σε συμβολικό αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών - για λίγη ώρα και στα δύο ρεύματα - κόβοντας την Ελλάδα στα δύο, είχαν νέα συνέλευση για την συνέχεια των κινητοποιήσεων χθες Κυριακή. Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί το χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση, αλλά μετά το πέρας αυτού και εφόσον μείνει αναπάντητο, οι κινήσεις τους να κλιμακωθούν και ο αγώνας τους να ενταθεί.

Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει νέα κινητοποίηση με παρόμοιο στόχο με του Σαββάτου, να «κοπεί η Ελλάδα στα δύο», ενώ το νέο «ραντεβού» δόθηκε ήδη για τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο του Πλατύκαμπου.



Στον σχεδιασμό των αγροτών άλλωστε περιλαμβάνεται και η κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που όμως ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ή οριστικοποιηθεί. Τέλος, πρόκειται να κάνουν και πολλές άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις, στο πλαίσιο διεκδικήσεις τους.