Κ. Ακριβοπούλου: Στις επάλξεις της σιωπής

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου δεν είναι στην ΕΡΤ για να κάνει δημοσιογραφία. Εξ άλλου όλοι γνωρίζουμε ότι, όπως είπε και ο Τραμπ, η δημοσιογραφία είναι fake news.
Η Κατερίνα βρίσκεται εκεί για να πει την αλήθεια και να υποδηλώσει το προφανές: ο αναπληρωτής υπουργός θα μιλήσει όσο θέλει.
Με λίγα λόγια η κυρία Ακριβοπούλου θεωρεί ότι καθήκον της είναι να μη διακόπτει τα κυβερνητικά στελέχη και να τα προστατεύει από τις άφρονες παρεμβάσεις των συναδέλφων της.
Με ατσαλένια θέληση επιβάλλει αυστηρή πειθαρχία στο πλατό αποφασισμένη να παραμείνει στις επάλξεις της σιωπής απέναντι στους καλεσμένους της.
Γνωρίζει ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να αμφισβητεί την εξουσία, αλλά να συμπορεύεται μαζί της για το καλό της χώρας και της καρέκλας.
Δίνει καθημερινά σκληρές μάχες για να διατηρήσει το ηθικό πλεονέκτημα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, που δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται με άστοχες ερωτήσεις.
Από την πλευρά της η ΕΡΤ θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη γιατί επετέλεσε άψογα το συνταγματικό της καθήκον που είναι να δίνει βήμα στα στελέχη της κυβέρνησης που βάλλονται από τα δόλια πυρά της αντιπολίτευσης και των ανίερων «συμφερόντων» και να αποκαλύπτει τις σκευωρίες που διαπλέκονται εναντίον της πιο αδέκαστης κυβέρνησης όλων των εποχών. Επίσης να προβάλλει την κυβερνητική γραμμή και να επαινεί το ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο, όποιο κι αν δεν είναι αυτό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κυβερνητικό έργο ήταν ο «τυφώνας Πολάκης», ο οποίος εδώ και καιρό χορεύει ζεϊμπέκικο στην κινούμενη άμμο της ευοίωνης πόλωσης, της γλυκιάς αναξιοπιστίας, της αφελούς πρόκλησης και της αφοπλιστικής έλλειψης οποιασδήποτε σοβαρότητας.
Ο κ Πολάκης είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο πολλάκις έχουμε πιαστεί κορόιδο. Είναι μια χαριτωμένη και ελπιδοφόρα συνειδητοποίηση που μας απαλλάσσει από το βάρος οποιασδήποτε ευθύνης και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε τη ζωή μας ανεχόμενοι το μη ανεκτό.
Στην περίπτωση του κ Πολάκη η απόφαση της κυρίας Ακριβοπούλου να τον αφήσει να μιλήσει όσο θέλει ήταν δίκοπο μαχαίρι, δεδομένου ότι όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο εκτίθεται.
PS: Μήπως τελικά η Κατερίνα είναι πιο σατανική απ’ όσο είχα αρχικά εκτιμήσει;
Δημήτρης Γαλάνης
Πηγή: www.in.gr