Τρόμος από τις δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου: Σπεύδουν στη Β. Ελλάδα υπό το φόβο εκλογικού «Βατερλώ»

Σε απόγνωση βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που κάνει το επιτελείο του πρωθυπουργού μαζί με κορυφαίους
υπουργούς με μπαράζ παροχών, φιλολαϊκά μέτρα και προσλήψεις, η διαφορά με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις μεγαλώνει ενώ η εικόνα για το κυβερνών κόμμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ειδικά μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποκαρδιωτική.
Τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτές που βρίσκονται κρυμμένες στα συρτάρια του Μαξίμου έχουν χτυπήσει από καιρό «καμπανάκι» στο κυβερνών κόμμα, καθώς βλέπουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να βυθίζει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τους πανηγυρισμούς και τα «συγχαρητήρια» που δέχεται ο πρωθυπουργούς από ηγέτες ξένων χωρών.
Δεν είναι τυχαίο, ότι όποιο κυβερνητικό στέλεχος πηγαίνει προς τη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται δέκτης αποδοκιμασιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος βρέθηκε χθες στην Κατερίνη έγινε δέκτης αποδοκιμασιών καθώς διαδηλωτές τον γιούχαρα λίγο πριν μπει σε κομματική εκδήλωση, ενώ μία γυναίκα άρχισε να του φωνάζει «εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες».
Ο πανικός της κυβέρνησης για τη δημοσκοπική καθίζηση είναι εμφανής σε όλα τα στελέχη της ενώ η ευκολία με την οποία βαφτίζουν «φασίστες» όσους αντιτίθεται με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι χαρακτηριστική. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Γιαννούλης έσπευσε να εκμεταλλευτεί τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλέσει «φασισταριά» όσους δεν συμφωνούν τις Πρέσπες και το εκδηλώνουν με αυτό τον τρόπο.
«Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα» σημείωσε ο κ. Γιαννούλης.

Τσίπρας σε απόγνωση

Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι όλες οι τελευταίες κινήσεις του ίδιου και της κυβέρνησης για μείωση της «ψαλίδας» να πέφτουν στο κενό κάνει δεύτερες σκέψεις για το χρόνο των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας παρά τα φιλολαϊκά νομοσχέδια, τις συνεχείς εξαγγελίες προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί, είδε στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο της Puclic Issue να εκτοξεύεται η διαφορά με τη ΝΔ στο 14,5%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φαίνεται ότι με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα εξασφαλίζει αυτοδυναμία στο επόμενο κοινοβούλιο.
Μπορεί ο πρωθυπουργός ακόμη και στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο να μίλησε για μία ακόμη φορά για εκλογές το Φθινόπωρο του 2019, ωστόσο είναι βέβαιο ότι όσο περνάει ο καιρός το σενάριο να στηθούν βουλευτικές «κάλπες» το Μάιο κερδίζει έδαφος.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει το επόμενο διάστημα να δει τι απήχηση έχουν στην κοινή γνώμη οι τελευταίες παροχές όπως το επίδομα ενοικίου που εξήγγειλε για περίπου 300.000 δικαιούχους και θα αποφασίσει εάν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάιο ή αν θα ρισκάρει να φθάσει μέχρι το Φθινόπωρο όπου η ήττα του κυβερνώντος κόμματος – όπως φοβούνται αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ – μπορεί να λάβει διαστάσεις πανωλεθρίας.

Επιχείρηση συσπείρωσης στη Βόρεια Ελλάδα

Μπροστά στο διαφαινόμενο εκλογικό «Βατερλώ» του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα,  το κυβερνών κόμμα θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων με στόχο να αντιστρέψουν την εικόνα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα, με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ότι δεν έχει χαθεί η μάχη των εκλογών ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργοί.