Παναθηναϊκός: Αρνητικό πρόσημο στο σερί αγώνων

Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε ένα σερί επτά αγώνων σε 24 μέρες μην καταφέρνοντας να πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε σε αυτό το πρώτο διάστημα του 2019.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε στη Λιβαδειά ένα σερί αγώνων που είχε κάθε τρεις ημέρες από την ανατολή του 2019 και έπειτα. Οι πράσινοι σε αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αποτελέσματα που θα ήθελαν καθώς σε επτά συνολικά παιχνίδια πήραν μόλις μία νίκη, αυτή στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό για την εξ’ αναβολής 15η αγωνιστική.


Πέραν αυτού του αγώνα, ο Παναθηναϊκός στους τέσσερις πρώτους αγώνες του δευτέρου γύρου μέτρησαν τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ στα αντίστοιχα ματς του πρώτου γύρου είχαν κάνει το απόλυτο των νικών και είχαν συλλέξει 12 βαθμούς. Εν μέσω, μάλιστα, αυτών των αγώνων υπήρξε και ο αποκλεισμός από τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδος.

Το σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέραν των αποτελεσμάτων δεν είναι καλή και η εικόνα του Παναθηναϊκού πράγμα το οποίο οφείλεται στο ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών που στον πρώτο γύρο πήραν την ομάδα στις πλάτες τους, αλλά και της κόπωσης που έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές μιας και έχουν δώσει επτά παιχνίδια σε 24 μέρες.



Η απώλεια βαθμών το απόγευμα της Κυριακής στη Βοιωτία είχε ως συνέπεια ο Άρης να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό και να τον αφήσει εκτός πεντάδας. Πλέον, ο αγώνας στα Γιάννενα το προσεχές Σάββατο είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην προσπάθεια της ομάδας του Δώνη να «σβήσει» την ποινή αποκλεισμού από τα Κύπελλα Ευρώπης. Σε αυτό το ματς υπενθυμίζεται πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κάτσε αλλά ούτε και ο Μακέντα, ενώ επιστρέφει ο Μαυρομμάτης.