To ανοιχτό LC θα είναι το πιο όμορφο μοντέλο της Lexus

H Lexus, η ιαπωνική μάρκα πολυτελείας της Toyota, μπορεί στα μέρη μας ειδικά και στην Ευρώπη γενικά, να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όμως παγκοσμίως είναι ένα από τα ισχυρά ονόματα στην premium κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια πάντως οι Ιάπωνες έχουν αφήσει πίσω τους τη συγκρατημένη και συντηρητική προσέγγιση και έχουν υιοθετήσει ένα πιο δυναμικό και ιδιαίτερο στυλ, το οποίο σε σημαντικό βαθμό προσδιορίζεται και από την εμφατική μάσκα με την ονομασία spindle grill.



Η οποία δεν λείπει φυσικά από κανένα μοντέλο, κάτι που ισχύει και για το LC Convertible. Την ανοιχτή έκδοση του κουπέ LC που θα παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ σε μορφή πρωτοτύπου, που όμως δεν δείχνει να απέχει και πολύ από το μοντέλο παραγωγής που αναμένεται του χρόνου.



Από 'κει και πέρα οι δυναμικές γραμμές του LC συνδυάζονται πολύ καλά με την απουσία οροφής, με αποτέλεσμα το ανοιχτό LC να είναι κατά την άποψή μας το πιο όμορφο Lexus. Όσο για την οροφή αυτή καθαυτή μπορεί να μην υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατασκευή της αλλά θεωρούμε πως λόγω βάρους -το κουπέ ζυγίζει κοντά στους 2 τόνους και το κάμπριο με τις πάντα απαραίτητες ενισχύσεις δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πιο ελαφρύ- θα είναι μαλακή. Και φυσικά πλήρως ηλεκτρική.



Επιπλέον λόγοι για την επιλογή αυτή είναι και το πιο χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιτίας των λιγότερων κιλών που ζυγίζει ο μηχανισμός μιας μαλακής οροφής και κυρίως η δυνατότητα άμεσης αναγνώρισης ως κάμπριο που εξασφαλίζει και είναι ένα από τα καταρχήν ζητούμενα.



Στο εσωτερικό και με βάση τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί από την ιαπωνική μάρκα στη δημοσιότητα, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το κουπέ, ενώ οι πίσω θέσεις θα είναι μάλλον πιο πολύ κατάλληλες για παιδιά παρά για ενήλικες.




Το ανοιχτό Lexus LC θα είναι διαθέσιμο, εκτός απροόπτου, τόσο με τον V8 των 5.500 κυβικών της μάρκας όσο και ως υβριδικό LC500h, με τον V6 των 3.500 κυβικών και συνδυαστική απόδοση 360 ίππων.