Τα πιο καλοπουλημένα muscle cars για το 2018

Τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της είναι και για εμάς του Ευρωπαίους αρκετά γνωστά, όπως τα Ford Mustang, Chevrolet Camaro και Dodge Challenger. Ποιο από τα παραπάνω όμως σημειώνει την ανάλογη εμπορική επιτυχία;
Για 4 συνεχόμενη χρονιά, το Ford Mustang αποδείχτηκε κυρίαρχος στην κατηγορία του, σε ότι αφορά τις πωλήσεις στην αμερικάνικη αγορά. Το αυθεντικό «pony car», παρά την συνολική πτώση των πωλήσεών του κατά 7,4% σε σχέση με το 2017, κατάφερε να κερδίσει 75.842 νέους αγοραστές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Mustang ανανεώθηκε στα τέλη του ’17, προσφάτως μπήκε στη γκάμα και η έκδοση Bullitt, ενώ ίσως αρκετοί ενδιαφερόμενοι να περιμένουν το επίσημο λανσάρισμα της Shelby GT500.



Δεύτερο στη λίστα βρέθηκε το Dodge Challenger. Παρά το ότι το μοντέλο είναι κατασκευασμένο σε μία πλατφόρμα ηλικίας δέκα σχεδόν ετών, εν τούτοις οι πωλήσεις του σημείωσαν αύξηση 3%, σε σχέση με το 2017, φτάνοντας συνολικά τις 66.716. Να σημειωθεί ότι η εμπορική πολιτική της αμερικάνικης μπράντας ήταν η συνεχής προσφορά οικονομικών πακέτων προς τους αγοραστές, αλλά και η παρουσία ειδικών εκδόσεων, όπως το Challenger SRT Demon.



Τρίτος και τελευταίος βρέθηκε ο εκπρόσωπος της Chevrolet, η Camaro, με τις πωλήσεις να πέφτουν δραματικά στο -25%, με συνολικά μόλις 50.963 οχήματα. Δυστυχώς το μέλλον του δεν προβλέπεται ευοίωνο, καθώς ακούγονται αρκετά σχετικά με τον τερματισμό της παραγωγής μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια.

Πηγή: newsauto.gr