Δημοσκόπηση Marc: Άμεσα εκλογές ζητά το 65% – Συντριπτικό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Εκλογές εδώ και τώρα φωνάζουν δύο στους τρεις πολίτες, με το 65,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και όχι να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται το 69,6% των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας την αρνητική, ενώ το 68,3% εκτιμά ότι το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ήταν προσχεδιασμένο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για το protothema.gr.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που θεωρούν ότι ευνοήθηκε. 
Εις ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 69,6% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ το 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές», ενώ ποσοστό 29,7%  απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% δεν απαντά.
«Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι» είναι το επόμενο ερώτημα στο γκάλοπ της Marc για το protothema.gr με το 68,3% των πολιτών να απαντούν ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση. «Όχι» απαντά στο ίδιο ερώτημα το 20,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενώ το 11% επιλέγουν να πουν «δεν απαντώ».
Η έρευνα της Marc ήταν τηλεφωνική διενεργήθηκε πανελλαδικά σε 824 νοικοκυριά, άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου με πολυδιάστατη τυχαία δειγματοληψία βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής.