FAZ: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της επόμενης γενιάς του τένις»

Μεγάλο αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά φιλοξενεί η FAZ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Έλληνας τενίστα «θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της επόμενης γενιάς του τένις».

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), σε μεγάλο αφιέρωμά της στον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή αναφέρει: «Η ATP ανησυχεί από καιρό για το μέλλον. Τι θα γίνει με το άθλημά όταν ο Ράφαελ Ναδάλ και ειδικά ο Ρότζερ Φέντερερ δεν παίζουν πια; Οι δύο σούπερ σταρ συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ενδιαφέροντος των φίλων του τενις»/.

Και συνεχίζει: «Η ATP αναπτύσσει νέους κανόνες για να κάνει το παιχνίδι γρηγορότερο και πιο σύγχρονο και δημιούργησε την καμπάνια NextGen. Με μεγάλη προσπάθεια προωθούνται νέοι παίκτες της «επόμενης γενιάς», έτσι ώστε να μπορεί να βρεθεί ένα πρόσωπο, με το οποίο μπορεί αποδεχθεί το κοινό σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να βρεθεί τώρα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν παίζει μόνο συναρπαστικό τένις. Ο 20χρονος Έλληνας έχει μια ευχάριστη εμφάνιση και ένα φυσικό χάρισμα που τον καθιστά αμέσως αγαπητό. Ένας επαγγελματίας παίκτης του τένις με το αστέρι του νεαρού ήρωα, ανοικτός αλλά και ευαίσθητος.


Ο Τσιτσιπάς κατάφερε την Κυριακή τον άθλο, νικώντας το μεγάλο φαβορί, Ρότζερ Φέντερερ. Την Τρίτη πέρασε τη μεγάλη τελική εξέταση, νικώντας το Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά ενός μεγάλου τουρνουά slam. Εκεί θα συναντηθεί με το επόμενο είδωλο του τένις, τον Ραφαέλ Ναδάλ. Στο Τορόντο, το καλοκαίρι, πριν αντιμετωπίσει και χάσει από το Ναδάλ, είχε νικήσει διαδοχικά τέσσερις κορυφαίους παίκτες μέσα στο Top-10. Στη Μελβούρνη έφτασε ως Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, και πριν από το πρώτο σερβίς του, είπε. «Στόχος μου φέτος είναι να φτάσω στους ημιτελικούς σε ένα τουρνουά Grand Slam». Ο Τσιτσίπας, που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, ξέρει τι μπορεί να κάνει. Παίζει με τα μακριά μαλλιά του, τα μάτια του είναι πολύ ξύπνια και υπάρχει ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη του. Στους νεαρούς, ο Έλληνας. ήταν αναμφίβολα το Νο 1 στον κόσμο. Πριν από ένα χρόνο, άρχισε να κάνει βίντεο τένις και άνοιξε το δικό του κανάλι στην πύλη του Διαδικτύου Youtube».

Εκείνος λέει: «Όταν είμαι απελπισμένος, νιώθω καταθλιπτικός, κάνω αυτά τα βίντεο. Τότε συνειδητοποιώ ότι το τένις δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, ότι όλοι έχουμε και άλλα ταλέντα. Χαλαρώνω το ικανοποιητικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι». «Μετά τη νίκη επί του Federer, ο αριθμός των συνδρομητών του καναλιού του έχει διπλασιαστεί. «Ναι, αυτή η νίκη άλλαξε την εμφάνισή μου για τον κόσμο. Ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ούτε την μπάλα του αγώνα στη ζωή μου. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι μένω αυτό που είμαι, ότι δεν σκέφτομαι πάρα πολύ για τον εαυτό μου»


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα κάνει αναδρομή στην πορεία και την ζωή του Έλληνα πρωταθλητή, μιλάει για την οικογένειά του, τον Μουράτογλου αλλά και την γνωστή περιπέτεια που είχε μικρός στη θάλασσα, όταν κινδύνεψε να σωθεί και τον έσωσε ο πατέρας του.