Bloomberg: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να κοστίσει στον Τσίπρα

«Οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία του Τσίπρα για το Μακεδονικό» γράφει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

«Σύμφωνα με τη λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, ο γείτονας της Ελλάδας θα αλλάξει το όνομά σε ‘’Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’ με αντάλλαγμα την αλλαγή στάσης των Ελλήνων όσον αφορά την αντίθεσή τους να εισέλθει η χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται επίσης.
«Η κυβέρνηση υπέβαλε τη συμφωνία στο κοινοβούλιο το Σάββατο και ο Τσίπρας πρέπει τώρα να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για να επικυρώσει την επικυρώσει» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «αφού μόλις επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση του εταίρου του, Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί με πρόσχημα τη συμφωνία».
Αν και ο πρωθυπουργός πιθανότατα έχει αρκετές ψήφους για να περάσει τη συμφωνία, αυτή η στήριξη θα μπορούσε να του κοστίσει ως προς τη δημοτικότητα του, καθώς οι Έλληνες όλων των πολιτικών ρεύματα έχουν έντονες αντιθέσεις όσον αφορά το θέμα. Η διαδήλωση της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε ολόκληρη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα μέσα σε έναν χρόνο».
Η συμφωνία έχει ήδη γίνει δεκτή από τη ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει το Bloomberg, η οποία προέβλεπε συνταγματική μεταρρύθμιση και αλλαγή ονόματος.
Αφού περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας μπορεί να εστιάσει στην οικονομία, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, που θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο, επισημαίνει το Bloomberg, προσθέτοντας: «Ο Τσίρπας ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του, μεταξύ των οποίων η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας, συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές».