Μαρτίνς: «Πολλή ποιότητα ο Ζιλ Ντίας, θα μας δώσει ποικιλία»

Διαφορετικός από τα άλλα εξτρέμ που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός είναι ο νεοαποκτηθείς Ζιλ Ντίας, όπως εξήγησε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξή του στα κανάλια Novasports.

Σκιαγραφώντας το προφίλ της νέας προσθήκης ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων προέβλεψε ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία στην ομάδα του.
Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για το ματς κόντρα στην Ξάνθη, το επικείμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (27/1, 19:30), αλλά και την κλήρωση του Κυπέλλου κόντρα στην Λαμία.
Δείτε όσα ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ΝOVA:
«Ο καιρός ήταν μια χαρά, οι παίκτες προτιμούν να προπονούνται με αυτόν τον καιρό παρά ζέστη. Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα και εξαιρετικό κλίμα.
Είναι δύσκολο για μας, είμαστε μαθημένοι και στο Καραϊσκάκη και στο Ρέντη να έχουμε πολύ καλούς αγωνιστικούς χώρους, κάτι που δεν βρίσκουμε πάντα στα άλλα γήπεδα. Παρόλα αυτά πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα. Η ομάδα έχει αποδείξει πως έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα».
-Για το ματς με την Ξάνθη: «Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερες αλλαγές, ο Φετφατζίδης και ο Ναουέλ ήταν διαθέσιμοι. Δουλεύουμε πολύ καλά, έχουμε κατανοήσει το στόχο μας. Όλοι οι παικτες για εμένα είναι ίδιοι, δουλειά μου είναι να δώσω σε όλους ρόλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι όλοι έτοιμοι. Είμαστε ένα ενωμένο σύνολο με κοινό στόχο».
-Για την ψυχολογία στο ποδόσφαιρο: «Είναι όσο σημαντική είναι και η φυσική κατάσταση αλλά και η τακτική. Ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος πάντα να τα δώσει όλα σε όλους τους τομείς».
-Για τους τραυματίες: «Ο Μπουχαλάκης θα λείψει ακόμα για 3-4 μέρες, ο Μαντί Καμαρά όμως θα είναι έτοιμος»
-Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι μια ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες και προπονητή. Είναι έκπληξη που δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, βάσει ποιότητας. Μπορεί να μας δημιουργήσει δυσκολίες, μπορεί μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ήταν καλά αλλά μετά έχει δείξει βελτίωση. Δεν έχουμε περιθώριο να αφήσουμε άλλους βαθμούς, κι έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε στην Τρίπολη».
-Για την κλήρωση του Κυπέλλου με τη Λαμία: «Όποιος αντίπαλος και να τύχαινε, στόχος είναι η πρόκριση, να φτάσουμε στον τελικό του ΟΑΚΑ και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».
-Για τον Ζιλ Ντίας: «Έχει πολλή ποιότητα, δεν πήγαν καλά τα πράγματα για αυτόν φέτος. Πέρυσι πήγε καλά στη Φιορεντίνα και φέτος στη Ρίο Άβε, μπορεί να παίξει διαφορετικά από τα εξτρέμ που ήδη έχουμε, με βάθος στο παιχνίδι του, καλή πάσα και ποικιλία στις επιλογές.
Υπάρχουν παίκτες που προσαρμόζονται πολύ γρήγορα. Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση. Η φυσική κατάσταση τόσο του Μασούρα όσο και του Ντίας είναι πολύ καλή, σε σχέση με του Σολδάνο για παράδειγμα. Ο Ντίας έχει εμπειρία από Πορτογάλους προπονητές, θα δούμε πόσος χρόνος χρειαστεί για να κατανοήσει αυτό που θέλουμε.
Η γλώσσα βοηθά πολύ έναν παίκτη να προσαρμοστεί, όταν ένας παίκτης έρχεται και μιλά διαφορετική γλώσσα προσαρμόζεται πιο δύσκολα. Το πλεονέκτημα αυτό το έχει ο Ντίας, όπως φυσικά και ο Μασούρας που είναι Έλληνας».
-Για το ματς με τον Αστέρα όταν ήταν προπονητής της Μαρίτιμο:«Θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι, ήταν μια εμπειρία με τη Μαρίτιμο, ήταν ιστορική στιγμή αφού ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε ομίλους. Είναι μια πολύ δυνατή ανάμνηση».