Η... ατάκα Λουτσέσκου για Βαρέλα – Σάκχοφ

Η παραμονή του Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ και η ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου για τους Βαρέλα – Σάκχοφ, που δείχνει έμπρακτα για ακόμη μια φορά το πόσο υπολογίζει τους παίκτες που έχει στο γκρουπ.
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με... σπασμένα τα φρένα στο πρωτάθλημα, καθώς χθες σημείωσε ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά επί του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να παραμείνει η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό και ενώ άρχισε το πρωτάθλημα στο μείον δυο.


Αναμφίβολα, μερίδιο της επιτυχίας έχει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε τον Δικέφαλο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει την... δική του ομάδα, ένα γκρουπ παικτών, το οποίο όπως έχει πει... δεν πρέπει να χαλάσει αυτή την ώρα.

«Έχω παρατηρήσει ότι οι κορυφαίες ομάδες που προπορεύονται στα πρωταθλήματα τους δεν κάνουν αλλαγές, ότι διατηρούν τον κορμό που έχουν και την σταθερότητα που υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται ψηλά και κερδίζει συνέχεια. Θα ήταν λάθος να κάνουμε πολλές αλλαγές. Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε από αυτούς, αλλά και τι θέλει η ομάδα από εκείνους. Αν διώξουμε παίκτες και φέρουμε άλλους θα χαλάσει το φανταστικό σύνολο που έχουμε» δήλωνε πριν περίπου 12 μέρες ο Λουτσέσκου, ο οποίος είχε συμπληρώσει με νόημα:

«Πρέπει να δώσουμε προσοχή στους παίκτες οι οποίοι μας έφεραν ως εδώ. Έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι πολύ καλοί για αυτή την ομάδα».

Η παραπάνω δήλωση του προπονητή του Δικεφάλου, αποδείχτηκε πως μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς και στην πράξη στήριξε τα λεγόμενα του ο Ρουμάνος τεχνικός, όταν και ζήτησε ανοικτά την παραμονή του Ελ Καντουρί, με τον Ιβάν Σαββίδη να το... παίρνει πάνω του και να παραμένει κανονικά στο ρόστερ ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής.

Χθες και λίγη ώρα μετά το παιχνίδι με την Κρητική ομάδα, ο Λουτσέσκου φρόντισε να δείξει πόσο σημαντικοί για το γκρουπ είναι ακόμα δυο παίκτες, δείχνοντας και πάλι, πως δεν πρέπει να χαλάσει αυτή η χημεία που έχει δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ.

«Ο Βαρέλα είναι απίστευτος, πως να τον χάσουμε; Ο Σάκχοφ το ίδιο. Πως μπορούμε να αποδεχτούμε να φύγουν αυτή τη στιγμή; Θα είναι ένα τεράστιο λάθος!» είπε ο προπονητής του Δικεφάλου και μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη με τους δυο ποδοσφαιριστές.

Για την ιστορία πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο του Βαρέλα όσο και του Σάκχοφ τα συμβόλαια, ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι.