Επιστροφή στις νίκες για την Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ άφησε στο παρελθόν την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι και επέστρεψε στις νίκες με το εκτός έδρας 1-0 επί της Μπράιτον. Σκόρερ του νικητήριου γκολ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εκτέλεση πέναλτι στο 50ο λεπτό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άφησε πίσω της την ήττα από τους «σίτιζενς» και με το γνωστό κυριαρχικό τρόπο παιχνιδιού πέρασε με το τρίποντο από την έδρα της Μράιτον. Με κατοχή 72-28, οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο στους γηπεδούχους και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και περισσότερα γκολ.
Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους από την δεύτερη Σίτι και τους 9 από την Τότεναμ, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι παραπάνω. Οι Λονδρέζοι αγωνίζονται αύριο (13/1) εντός έδρας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντίολα τη Δευτέρα (14/1) εντός έδρας με τη Γουλβς.
Μπράιτον: Μπάτον, Μοντόγια, Ντανκ, Ντάφι, Μπονγκ, Πρέπερ, Στίβενς, Γκρος, Μαρτς, Μάρεϊ, Λοκάντια.
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σακίρι, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.
Νίκη με ανατροπή για την Γουότφορντ του Χολέμπας
Η Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας συνεχίζει την εκπληκτική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «σφήκες» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 38ο λεπτό με αυτογκόλ του Κάθκαρτ. Ο 29χρονος Ιρλανδός στόπερ, διόρθωσε το λάθος του στο 67′, ισοφαρίζοντας μετά από ασίστ του Χολέμπας. Στο 74ο λεπτό ο Κλέβερλι ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Γουότφορντ γράφοντας το 2-1.
Στους υπόλοιπους αγώνες της Πρέμιερ, η Μπέρνλι επιβλήθηκε εντός έδρας της Φούλαμ με 2-1, η Σαουθάμπτον επικράτησε εκτός έδρας της Λέστερ με το ίδιο, ενώ Κάρντιφ και Χάντερσφιλντ μοιράστηκαν από ένα βαθμό μετά το τελικό 0-0.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:
Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-1 (50′ πεν. Σαλάχ)
Μπέρνλι – Φούλαμ 2-1 (20′ αυτ. Μπράιαν, 23′ αυτ. Οντόι / 2′ Σίρλε).