Αλέφαντος: «Στο λέω για το καλό σου – Γίνε νταής»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στο… γήπεδο του. Αφήνει την πολιτική και ασχολείται ξανά με το ποδόσφαιρο, μέσω του blog του στο pagenews.gr. Αναφέρεται στον Ολυμπιακό και τη νίκη του επί της Ξάνθης, δίνει συμβουλή σε ποδοσφαιριστή για να κάνει καριέρα, γράφει για τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα.

«Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός από την αρχή, γρήγορος, την πήρε φαλάγγι την Ξάνθη. Δεν υπήρχε Ξάνθη στο γήπεδο. Το έκανε εύκολα 3-0 ο Ολυμπιακός, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Πρώτη φορά είδα τόσο χάλια την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Η Ξάνθη προχωράει με τα ψέματα φέτος.

Μετά έκανε τις αλλαγές ο Μάρτινς, έβαλε τον Μπουχαλάκη που είχε θέμα και χτύπησε γρήγορα, με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός, έφαγε ένα γκολ, αλλά τι κριτική να κάνεις. Συμβαίνουν αυτά.

Ο Μπουχαλάκης με τα καλά του και με τα κακά του μου θυμίζει τον Κοτρίδη. Για τους παλιούς. Αν δουλέψει στα κακά του, θα του μοιάσει πιο πολύ.



Ο Ποντένσε ήταν πολύ καλός αυτή τη φορά, όχι μόνο ντρίμπλα και ταχύτητα, αλλά και γκολ. Δεν μπορείς να είσαι εξτρέμ στον Ολυμπιακό χωρίς γκολ. Τώρα επιτέλους σκόραρε και σηκώθηκε.


Και ο Χασάν ήταν διαφορετικός, τον είδα πιο ελαφρύ. Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν τα κέρδη του Ολυμπιακού μαζι με την πρόκριση.

Σολδάνο δεν θέλω να σχολιάσω… Πρέπει να τον ξαναδώ.

Για τον Μασούρα θέλω να πω κάτι και να με ακούσει. Μην είσαι διστακτικός. Στον Ολυμπιακό εξτρέμ παίζεις. Δεν φτάνει μόνο να δίνεις τη μπάλα. Ούτε φτάνει να κυνηγάς τον μπακ. Στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνεις και μπασίματα, ό,τι κάνει ο Χριστοδουλόπουλος. Νταηλίκι θέλει.Στον Ολυμπιακό ήρθες. Για το καλό σου τα λέω. Σου δίνονται οι ευκαιρίες τώρα, μην τις πετάς. Πρέπει να κάνεις φάσεις. Θα σε περιμένουμε.



ΠΑΟΚ είδα, καλός είναι αυτήν την εποχή, δεν φαίνεται να επηρεάστηκε από τη φυγή του Πρίγιοβιτς. Είναι ανεβασμένος ο Μπίσεσβαρ, ταχύτητα, μπασίματα, καλός ήταν στην Τρίπολη, καλός και με την Παναχαϊκή. Ο Ακπόμ το παλεύει. Ο Λημνιός έχει προσόντα. Ο Ζαμπά όμως ήταν όλα τα λεφτά με την ταχύτητά του και τα μπασίματα.

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σημαντικές μεταγραφές τον Γενάρη. Όμως έχει παίκτες. Πολλούς και καλούς. Όπως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Οι βαθμοί πετάχτηκαν στις χαμένες ευκαιρίες του α’ γύρου από τους μπροστινούς.

Το ματς στην Τρίπολη τώρα είναι ματς ζωής και θανάτου για τον Ολυμπιακό. Έτσι όπως τη βλέπω την ομάδα πάντως τώρα τελευταία, πιστεύω ότι θα περάσει με νίκη από εκεί».