Εξηγήσεις ΓΕΑ για τη φιέστα Καμμένου στην τελετή παράδοσης

Εξηγήσεις με καθυστέρηση μιας ημέρας για την πτήση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, δίνει με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).


Δικαιολογώντας το σόου χωρίς προηγούμενο που ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, φρόντισε να διοργανώσει για τον εαυτό του την ώρα που παρέδιδε στον Ευάγγελο Αποστολάκη, το ΓΕΑ «βαφτίζει» εκπαιδευτική την πτήση των αεροσκαφών ώστε να περάσει το μήνυμα ότι δεν έγινε σπατάλη καυσίμων ή άλλων κρατικών πόρων αφού η πτήση θα γινόταν ούτως ή άλλως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργού Εθνικής Άμυνας εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας».

Υπενθυμίζεται πως η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα αποτέλεσε πεδίο διαμάχης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατηγορεί την κυβέρνηση για το κόστος της πράξης αυτής.

«Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης παραλαβής».

Ένα τέτοιο γεγονός, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και στα social media, με τους χρήστες του Twitter να… στολίζουν τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας.