«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε κατά πλειοψηφία την Κυριακή η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες 11 στελέχη της ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, και πέντε κατά (ποσοστό 70%).

Κατά συνέπεια, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ εισηγείται την υπερψήφιση της Συμφωνίας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης. Η διαφαινόμενη απόφαση της ΔΗΜΑΡ για υπερψήφιση της συμφωνίας από τον πρόεδρό της Θανάση Θεοχαρόπουλο αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής με το οποίο το κόμμα του συμπράττει.
«Αν ο Θεοχαρόπουλος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, θα αντικατασταθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον Σκανδαλίδη» αντέδρασε στις πληροφορίες ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών», πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα διαγραφεί.
Συνεπώς, το «ναι» του Θανάση Θεοχαρόπουλου θα επιφέρει και την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ.
Νωρίτερα το vima.gr είχε αποκαλύψει την είδηση τονίζοντας ότι στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει το ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί αυτή τη διαφοροποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως ακόμα και σήμερα να ανακοινωθεί η διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.